20070327

Tempus fugit

sa redan de gamla romarna. Tiden gick lika fort för dem.

Sommartiden har kommit och våffeldagen med den. Tolv (12) portioner av mina "specialvåfflor" gick nästan åt till oss, som var fem personer, i söndags. Man kanske skulle göra våfflor lite oftare. Tur man har två våffeljärn (ett fått och ett ärvt).

Även den första stadsvandringen för året har klarats av. Det var 46 (!) hemvärnsmän (!!) som var här i sta'n för någon kongress av något slag som släpptes ut under en timme. För att kolla försvarshemligheter, kanske. Trots att de var så många att jag fick dra ner på både vandringens längd och mängden information som hanns med var de väldigt nöjda, ställde adekvata frågor och skrattade (artigt?) åt mina anekdoter. Ja, de vet ju inte hur bra stadsvandringar jag kan göra om jag har en grupp på 12-15 pers... Och trots att solen sken så var jag helt genomkyld när jag väl kom in i värmen igen. Ändå hade jag extra tröja, långkalsonger och tumvantar till den s k sekelskiftesklänningen. Än är det vinter kvar, säger mor.

När det gäller mina försök till jobb går dock tiden väldigt långsamt. Intet är som väntans tider, som Karin Boye uttryckte det. Alltid tillstöter det något. Nu har jag hållit på med det här "nästan-jobbet" i två veckor på halvtid och vet fortfarande inte om det verkligen blir något. Inga papper skrivna. I eftermiddag skall vi ha ett möte med en utomstående "konsult" på Nyföretagarcentrum, så får vi se om han tror att affärsidén håller för att avlöna människor.

Annars blir det ytterligare en säsong på Turistbyrån - ja, det kan ju bli både och faktiskt. Och lite småplock i företaget. Just nu har jag i alla fall ett "riktigt" uppdrag. Annars är det fortfarande "Ingen tycker om mej, ingen vill ha mej" som gäller på informationsområdet, med viss modifikation - nu när jag visat lite färg finns det några som vill ha mej, men det vore ju trevligt med en vettig lön också efter fem års framhankande.

20070321

Varför

är det så pinsamt när de ringer efter vikarie tjugo i 8 på morgonen och man just har vaknat?

Inte för mitt liv kan jag med att säga att jag låg i sängen och nästan sov. Det blir något om att - Njaaa, till 8 hinner jag nog inte komma... men till nästa lektion kanske...

Helst skulle man ju sanningsenligt vilja kunna säga att man just slängt ut alla mattor, laddat tvättmaskinen, satt en deg och börjat putsa fönstren.

Men varför är det mera hedervärt än att man har god sömn? Just i natt har jag sovit ovanligt bra, dessutom - och när jag öppnade tidningen i morse såg jag att det är Internationella Sömndagen idag. Det kanske var därför. Fast igår när det var Franska språkdagen märkte jag inte att jag pratade bättre franska... men det kanske jag hade gjort om jag hade behövt!

Dagens I-landsproblem.

Nu skall jag i alla fall iväg och hålla ytterligare en bildlektion. Varje timpeng räknas!

20070320

Dagens samtalsämne

Ett så'nt himla tjat om Persson!

Först stal han showen för alliansen på valnatten när de hade vunnit, genom att proklamera att han ämnade avgå.

Och nu när Mooona har tillträtt, ja för det var ju bara två Toblerooone, så sänds den mycket upphaussade s k dokumentären Ordförande Persson. Först föregången av det jobbiga trailern "e de inte en röd lampa som lyser, ska de vara de?" som kanske var rolig första gången, och nu efteråt håller alla berörda på och kommenterar alla sakfel och dumdrygheter. Till exempel här.

Alla utom Mooona, som blev påhoppad med "hon är inte bra på att tänka, men hon är bra på att få igenom det som andra har föreslagit..." Hon är klok som kan hålla tyst.

Själv satt jag bara och stönade halva programmet. Tänk att filma i tio år och få ihop hundra timmar och sedan vara tvungen att redigera detta till fyra timmar. Dessutom uruselt filmat; en kameravinkel hela tiden (snett grodperspektiv), inga zoomningar och inga andra variationer heller. Bara Persson som mal och mal om hur förfärligt det var att bli utsedd till statsminister och hur jobbigt det var att inte alla tyckte som han hela tiden. Och hade inte SVT råd med ordentlig musik? Det kanske var Fichtelius tonårs-son som praktiserade...?

Nä, efter halva programmet gav jag faktiskt upp. Persson och Figge får klara sig utan mig. Jag lär få veta vad programmen handlar om i alla fall, genom andra medier...

20070316

Energi!

Tänk vilken skillnad det är att vara sjuk och att må som vanligt!

I går låg jag för ankar halva dagen - fast jag skulle nog legat hela dagen egentligen. Jag gick upp och duschade som vanligt men när jag stod framför spegeln och skulle fixa till mig blev jag plötsligt alldeles kallsvettig och illamående, typ svimfärdig (jag tror inte att det hade med att göra att jag såg mig i spegeln - den synen är jag så van vid...). Sedan kom huvudvärken, lika plötsligt, och jag släpade mig ner och ringde till kollegorna på Kulturskolan där jag skulle ha vikarierat på morgonen. Sedan släpade jag mig i säng igen och kände mig allmänt eländig. Fast jag låg ner kom yrseln i vågor. ( M tror att det berodde på att jag känner efter för mycket... han påstår att han aldrig känner efter och därför aldrig är sjuk! ) Huvudvärken höll i sig hela dagen, men jag tog mig i alla fall upp och satt vid datorn några timmar på eftermiddagen. Jag vill ju "göra undan" lite nu, när det börjar hända grejor som kan behöva ta mer tid!

Under dagen var jag i kontakt med två andra som också var sjuka på liknande sätt, så det är inte bara jag som känner efter.

Trots att jag inte sov så mycket i natt var huvudvärken som bortblåst på morgonen. Dags att ta itu med det som skulle gjorts eller påbörjats igår! Det underlättar förstås att solen skiner och fåglarna kvittrar som galna, och att jag har något på gång i info-branschen som kan bli ett "fast" jobb! Jag ska hålla alla mina miljoner läsare på sträckbänken lite till, för det är ytterligare några pusselbitar som ska på plats, men jag kan säga så mycket som att det handlar om att vara med från början och hitta på namn, bygga logga och varumärke - profil, image och identitet - och få i stort sett fria händer med den grafiska biten. Målsättning, SWOT-analys... på riktigt nu! Gulp! Men jag kan ju det här, det har jag papper på!

Jag har också börjat produktionen i evalution - tankar och ting - igen nu. Skickade iväg en beställning till tryckeriet på vykort som skall säljas bl a på Hjo Bokhandel, och har börjat på en ny "produkt" i min vete-värmar-serie. Människovärdet återkommer!

Och jag har hängt upp en första omgång tvätt utomhus - första för året!

20070310

.. jag ringde bara tre gånger...

Jaha, så gick det väl då som många hade förutspått i "Mediafestivalen". Säkert på grund av mina insatser vid telefonen.

Vad inte många vet är att låten handlar om mig. "The worrying kind". Fråga vem som helst som är tillräckligt nära mig, förr eller senare råkar alla ut för det. Men så fort jag ser att folk har koll på det jag oroar mig för att de inte har koll på, så blir jag lugn. I alla fall när det gäller de närstående som inte är mina barn. För dem kommer jag aldrig att sluta oroa mig för - eller, kanske "bry mig om" är en bättre tolkning.

Jag kanske har hittat min nya "theme song..."

Och jag har fått en ny grej "to worry about" precis i dagarna. Iiiih...! Häng med i min blogg typ en vecka framöver så kommer jag att avslöja vad det är och hur det blev! Klart mer spännande än Melodifestivalen kan jag lova!

Håll tummarna så länge!

20070307

Inte i år heller

Jag tycker att det är dags att jag blir Sverige mäktigaste affärskvinna. Det vore väl något att sätta i CV't?

De fem toppnamnen har i alla fall typ min ålder inne, så det kan inte vara det som diskriminerar mig. Inte heller min hår- och hudfärg, vilken är skrämmande homogen med de flesta på listan. Namnet är också lika välklingande svenskt, så det kan väl inte heller vara fel. Utbildning har jag också. Massor av poäng.

Det är nog för att jag inte har någon Prada-väska...

Eller kanske det är såhär!

20070305

Det är inte utan

att upploppen i Köpenhamn får en att tänka på Johan Ulvesson som missanpassad ungdom i Lorry:

Vi har ju ingen lokaaaal...

Visst är det synd när en fungerande verksamhet tvingas lägga ner på grund av att huset säljs, men kunde man inte flytta hela verksamheten till något annat hus? Köpenhamn är ju stort! Det borde finnas något "fryshus" att vara i!

Det är också tråkigt när demonstrationer urartar till just upplopp och leder till skadegörelse med kastade gatstenar och annat som provocerar till polisingripanden som i sin tur provocerar till "våld mot tjänsteman". Peace, love and understanding! We shall overcome!

Tyvärr är inget nytt under solen!

20070304

Vissa veckor

vill man inte uppleva igen. Tur att man slipper det.

Den här veckan har varit en sådan. Nu är jag kort sagt trött!

Inga fler sådana här veckor på ett tag, tack! Ni som befunnit er i min närmaste krets vet exakt vad jag talar om. Stress är bara förnamnet.

En riktigt positiv sak har hänt. Jag har blivit tillfrågad om att delta i ett ganska stort jobb, mot betalning (!) - som "orginalare/bollplank/idéspruta och allt annat som behövs". Genom en personlig kontakt med en "kollega", förstås... Och det gäller detta enda i tid och omfång begränsade projekt - för närvarande alltså, uppstår det andra grejor efter detta så gråter inte jag! Men obs - jag förväntar mig inte det.

Just nu räcker det med att vara tillfrågad. Tack vännen M som fattar hur det är att vilja men inte jobba med det här som nu är min nya business, som då och då har hälsat genom gemensamma anknytningar och frågat hur det går och som verkligen menat att du skulle kontakta mig när det blir något. Det betyder mycket. Vi hörs framåt veckan!