20090424

Statistik

Enligt min bloggräknare besöks mina bloggar mest på tisdagar. Tisdagar???

I skolan (alltså på mkv-utbildningen där de borde veta sån't) har jag för mig att vi fick lära oss att det var torsdag e-m och fredag som var bäst blogg-dagar...

Kanske tillhör ni, mina kära läsare, en särskild kulturelit som skiljer er från mängden genom att kolla favoritbloggarna i början av veckan? Ni kanske går till biblioteket på fredagen?

Eller räknar bloggräknaren fel? Det står hela tiden att jag får väldigt många nya besökare också.

Det är omöjligt att kolla. Men kul att veta att det är några som hittar in i alla fall.

20090420

Ny ansökan

Jag skickade till slut en ansökan till det här jobbet. Egentligen är det placerat lite för långt borta i en annan stad men det får man överleva.

Det som höll mig tillbaka litegrann var formuleringen om en arbetsplats som "speglar samhällets mångfald”. Bara för att man inte får skriva "medelålders kvinnor göre sig icke besvär". Då blir man nämligen fälld för diskriminering. Har man formulerat det där om "mångfald" så har man ryggen fri.

Jag mår illa. Men ansöker ändå.

Jag anser nämligen att jag per se speglar en icke föraktlig del av samhällets mångfald. Fast jag är etnisk svensk och medelålders kvinna. Man kan ha många relevanta facetter för det. Jag tänker börja framhålla det nu.

20090415

Helt fascinerande

att man inte har sett alla varianter av ansökningsförfaranden än!

I går skickade jag in ännu ett. Det var i form av ett webformulär (värsta sorten, man måste hålla på och upprepa sina gamla meriter intill förbannelse). Tydligen kunde man göra spontanansökan från samma formulär och om man ville söka en utannonserad tjänst så skulle man fylla i den i någon av rutorna.

Givetvis undrade jag om jag hade lyckats fylla i rätt ruta. Det gör man alltid.

Men jag fick snabbt svar: först ett vänligt tack för ansökan till tjänsten, sedan "Vi kommer att gå igenom samtliga ansökningar vid ansökningsperiodens utgång varefter vi kallar utvalda kandidater till en första intervju.

Din profil är även sparad i vår kandidatbank som vi sedan söker igenom när vi har nya tjänster att tillsätta."

Därefter fick jag ganska snart ett mail till, lydande: "Vi har nu läst din ansökan avseende tjänsten som "- - -" en första gång.


Vi kommer att gå igenom samtliga sparade ansökningar en andra gång, varefter vi återkommer när vi går vidare i rekryteringsprocessen."

Snabbt, vänligt och trevligt om hur gången i processen är. Tydligen hör min ansökan till de lästa och "sparade" åtminstone, av vad jag kan utläsa. Mer så'nt!

20090414

En vecka sedan

jag lade in räknare på mina blogspot-bloggar, och jag noterar förtjust att nästan varje dag har jag fått nya besökare!

Det är en jättekulig tjänst, som man kan se både antalet sidvisningar, förstås, men också unika besök och hur många som gör sitt första besök. Med mera. Jättespännande!

Ja, man har inte roligare än man gör sig.

Och ni är sååå välkomna, alla som hittar hit! Jag har sagt det förut och jag säger det igen!

20090409

På begäran - ett brödrecept

Enklaste fullkornsbrödet - jag vet inte om jag har skrivit om det förut eller om jag har delat med mig till så många IRL så jag tror att jag har skrivit det här också... men här kommer det i alla fall. Receptet som just nu fyller huset på Hamngatan med nybakt-doft!

1 liter ljummen lättfil
50 g jäst
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
13½ dl grahamsmjöl (850 gr)

Blanda allt och låt jäsa ca 30 min. Fördela degen i två smorda eller pappersklädda avlånga formar (1½ liter) och sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 1 timme, täck med folie eller plåt och grädda i 45 min till.

Låt kallna under duk och skär nästa dag. Klart!

20090407

Positiva nyheter

Om någon har missat den här nyheten så lägger jag nu ut den för allmän beskådan. För en gångs skull citerar jag Borås tidning, men den har gått runt i många olika media, inkl A-ekonomi.

Härligt att några företag går ihop sig i alla fall.

Och jag som ringde upp kontaktpersonen för det jobb vars ansökningstid gick ut i går. Jag hade fönat håret och sminkat mig och klätt på mig fina kläder innan jag ringde... typ... Nja, men man laddar ju rejält när man väl stampar av och ringer de där samtalen. I alla fall jag. Jag ringer bara till de jobb som jag är verkligt, VERKLIGT angelägen om att jag skall få komma till intervju för. Och det här var en så'n där tiopoängs-match med mina kvalifikationer. Tyvärr kunde jag ännu inte få svar på det jag ville fråga om. Ansökningarna hade gått till en annan person och de skulle sammanställas innan denna person fick del av dem. OK, det fattar jag ju. Så jag får väl försöka tåla mig ett tag till i alla fall. Fast jag går som en "äggasjuker höna" och väntar.

Satt och gjorde lite annat på datorn och kollade mailen framåt slutet på eftermiddagen. Och vad får jag se! Ett mail från en byrå där jag sökt men inte fick ett jobb som tillsattes för några månader sedan, dit jag hade hört av mig igen och "tjatat". Nu kunde ägaren tänka sig att träffa mig för ett "förutsättningslöst samtal" och titta på mina arbetsprover i slutet av nästa vecka! Jippii! Ibland lönar det sig att tjata, det ser man. Det kanske i alla fall kan bli några nya uppdrag, om det inte blir en fast hel- eller deltidstjänst. Kanske, alltså, jag räknar ju inte med någonting. Och jag har ju fortfarande flera andra jobb som jag väntar besked från.

Ständigt detta pendlande mellan hopp och förtvivlan. Inte underligt att man blir sååå trött!

Ett tips om Photoshop

Vill man lära sig digital bildbehandling är det ett väldigt bra sätt att leta på Moderskeppet.

Just nu har de ett väldigt bra erbjudande som jag gärna tipsar om, se länken ovan.

Ha det så trevligt!

20090406

Nya finesser

Den uppmärksamme bloggbesökaren ser att jag inte bara har bytt bild här idag, utan även lagt till en ny liten "gadget" som det kallas.

Det är en räknare, så att ni skall veta hur populär jag är på mikroblogg-sajten Bloggy.

Jag har jättemånga kompisar där. Och det roligaste är att jag inte har träffat en enda av dem IRL, trots att vi träffas varenda dag på datorn. Men rätt som det är står de nog på trappan här ute. Och de är så välkomna, bara inte alla kommer samtidigt...

Socialt nätverk, kallas det.

090407 lade jag även till en besöksräknare och en "rösträknare" som påstås generera fler besök på bloggen. Ja ja, alla som hittar hit är sååå välkomna!

20090403

Jo, tjena!

Duns i postlådan och genast kilar man förstås och kollar om det är något kul i dagens skörd.

Jaha, facktidningen. Ja, jag är med i facket trots att jag är egen företagare och inte har något fast jobb.

Som vanligt står det käcka tips om hur man gör för att förhandla om sin lön och hur viktig vår grupp av medborgare är i samhället. Idag även en artikel om hur dåligt samarbetet mellan Sacos medlemsförbund och Arbetsförmedlingen fungerar. Jaha, inget nytt alltså.

Det finns också en sida med vinjetten "På nytt uppdrag", där medlemmar i facket berättar att de gått från stimulerande drömjobb till ännu mer stimulerande drömjobb. Väldigt upplyftande och inspirerande och så... just när det känns som man själv aldrig har en chans att komma intill ens ett ganska normalt vardagsjobb. Och det är många, även i det här facket.

En leende människa med gnistrande, jämna vita tänder fick ett av dessa drömjobb som pr- och medieansvarig. På frågan om hur man får sitt drömjobb svarar hon "Genom att vara ärlig mot sig själv. Lyssna inåt. Känn efter vad du vill göra egentligen. Utan hänsyn till lön och status - så har jag alltid gjort."

I listan på jobb som hon tidigare haft ryms flera höga jobb i olika "riksorganisationer".

Det kan inte vara lätt att sätta ihop en facktidning. Meningen är säkert att det skall vara trevlig läsning och uppmuntran att våga söka sig till nya platser.

Men effekten blir tvärtom när man går här ensam och "lyssnar inåt" och "känner efter vad jag vill göra egentligen".

Jag vill ju bara jobba och vara behövd!