20090925

Älskade barn!

Dottern R dök upp i dörren med ett litet, litet paket. Det skulle jag
få av henne och likaledes utflyttade dottern F för att jag klär om
soffor, bakar kakor, lagar/ändrar kläder och är mamma i största
allmänhet. Gullebarn! Klart jag kommer att vara i första hand mamma
så länge jag lever och hjälpa er så länge fingrarna lyder och jag
orkar! Det är bara roligt att vara behövd.

20090923

Testing!

Inför bokmässan måste jag ju göra alla möjligheter tillgängliga
så jag kan blogga från min Ajfåns också. Nu ska vi se om jag har
gjort rätt!
Hej! Eva

20090921

När telefonen äntligen ringer

så är det inte till mig utan någon som söker min namne Eva Kihlström, fil mag i retorik, journalistik och pedagogik från Södertörns högskola och Lärarhögskolan i Stockholm.

Hon som skrivit Karismakoden.

Det har hänt en handfull gånger nu.

Och varje gång är det lika tråkigt att göra folk besvikna...

20090914

37 nya jobb...

En del har frågat mig hur det ser ut med jobb att söka. Alldeles nu öppnade jag dagens mail från Jobsafari.se och de har haft vänligheten att skicka över inte mindre än 37 st tips på annonser.

Av dem är 25 st säljjobb, hälften av dem gäller försäljning av en maskin som kan allt från att rena luften till ...öh...hämta posten, verkar det som... och tre är "kundbokare" till finansrådgivning, så det är väl en typ av säljare det också. Tre stycken är "butikssäljare", som jag har erfarenhet av och kan tänka mig att söka. Fast det är i Göteborg. Ytterligare en är butikschef. På Systemet i Skillingaryd... Två andra tjänster är jag fullt meriterad till men det skulle vara fysiskt omöjligt att jobba på den orten.

Några stycken olika "medarbetare" på kommuner och statliga verk... som kräver både utbildningar och erfarenheter som man undrar om någon kan matcha. En ren "informatör"-tjänst idag - på en ideell organisation, 50%, placering Göteborg och dessutom "Du bör ha en feministisk grundsyn som instämmer i vår könsmakts - och etnicitetsperspektiv." Stor vikt läggs vid personlig lämplighet... Undrar om jag är tillräckligt feministisk?

Ett jobb av dessa 37 kommer jag att lägga ner tid på att söka. Som handläggare på Jordbruksverket, placering Jönköping. Det är jag meriterad till + det funkar att pendla!

20090910

Tur att folk styr upp och bringar ordning!

Jag är tacksam för att det finns andra än jag som har tagit på sig uppgiften som ordningsman här i tillvaron. Mitt eget ordningsmannaskap har nämligen mattats av en smula på sistone. Jag slänger mig med ord och begrepp som jag tror att alla fattar och tycker, ärligt talat, att det är lite småjobbigt att hålla på och förklara hela tiden.

Jag har fortfarande i gott minne parodin som mina kära klasskompisar från förskollärarlinjen gjorde en parodi på mig i avslutningsrevyn där den enda repliken var: Svårare än så är det inte! Numera biter jag mig i tungan varje gång den repliken vill komma fram.

I alla fall, här kommer en sammanfattning och förklaring till en hel del som är viktigt i det nya moderna landet Sverige, utan vilket vår tillvaro skulle vara enormt mycket fattigare... (STOR ;))

20090909

Modigt gjort

En person i mediavärlden som jag beundrar har gjort det igen. Läs och begrunda hennes text här.

Självutlämnande men ändå med hälsosam distans och sunt förnuft, samtidigt som man anar den enorma uppgivenhet som måste göra sig påmind inför en oförstående omgivning.

Jag känner några sådana här personer sedan min karriär som personlig pedagogisk assistent i skolans värld. Personer som tänker annorlunda men för den skull inte är "dumma i huvet" på något sätt. Liksom vi som jobbade tillsammans med dem behövde få deras tankar förklarade för oss ibland, behöver de lite hjälp med att lägga vardagen tillrätta ibland. Så går det ett tag till, så kommer nästa tröskel att besegra.

Jag tänker på alla dem som inte har denna förmåga att förklara och uttrycka sina behov i ord. De har ett viktigt språkrör här ovan. Samtidigt som behoven alltid ser olika ut för individerna som fått denna eller andra diagnoser. De är lika olika som alla vi andra "normalstörda" som lever utan diagnos. Det kallas personlighet.

Hedervärt initiativ!

All heder åt Lena Rosenberg, arbetsterapeut som i dagarna doktorerar på "vardagsteknik med kognitiva hinder".

Som informatör måste man hela tiden ha även denna målgrupps bästa för ögonen - det är faktiskt inte alla som klarar att trycka in besked på en knapptelefon, gå in på en hemsida eller ens tala in på en telefonsvarare. Även normalfungerande människor kan hamna i situationer när man inte klarar de enklaste kommandon. Det här måste respekteras.

Det måste hela tiden finnas tillgång till alternativ "IRL" - hur effektivt och kostnadsbesparande det än är att använda alla nya media som finns. Det skall finnas ett telefonnummer till en levande människa. Det skall finnas en postadress, inte bara e-mail. Det ena utesluter inte det andra.

Tack, Lena Rosenberg, och lycka till!

20090908

Stolt!

...kan man väl få ha rätt att vara över att vara med i det här härliga gänget?

Snart skall vi träffas på riktigt för första gången - på bokmässan i Göteborg. Spännande!

20090907

En ny "theme song!"

Efter snack med en trevlig människa (som ville träffa mig!) på Manpower gjorde jag ett specialerbjudet engelskatest på deras sida och känner mig nu riktigt uppåt. I alla fall ett par centimeter högre upp är för en kvart sedan. Fick nämligen resultatet 76%, 50% och 95%, vilket måste anses som väldigt bra vid mina år. (Resultatet presenterades som percentiler, vilket alla som läst statistik förstår och jag därför inte tänker förklara här. Fråga någon annan!)

Sedan länge har jag haft denna låt som "pepp" och "theme song". Min tid kommer...

Men nu tänkte jag ta mig en ny "theme song" som jag har gått och gnolat på. Det fanns faktiskt på youtube precis som den gamla. Här är den - fast bilderna till är helt irrelevanta i sammanhanget...!

20090902

Förslag

Facebook skickade mig ett vänförslag idag. Bli vän med Frank Ådahl, 13 gemensamma vänner!

Ojdå, såpass. Det var inte fy skam! Inte för att jag känner Frank personligen, men jag har ju hört honom, t o m live några gånger och gillar hans musik.

Tittar efter vad det står på hans sida.

Frank Ådahl har 1524 vänner. Jaha.

Tror inte han tar illa upp om jag inte blir hans 1525:e...

20090901

Oseriösa företag

Så sitter jag här med ett papper där det står att företaget bedömer att det inte längre är meningsfullt att min provanställning fortsätter.

Teoretiskt sett är jag anställd till 14/9, men jag valde att ta mitt pick och pack och gå ut genom dörren igår kl 13.45, inte en minut längre av mitt liv får de.

Vad är det som har hänt, undrar många "Bloggyaner", "Twittrare" och "Facebookare". Hör du inte till någon av dessa grupper tänkte jag att jag kopierar utdrag ur det jag skrivit hit också.

Jag såg att det var på väg, hade faktiskt förberett en annan ursäkt - men blev inkallad för enskilt samtal och vederbörligen utslängd... Det här skrev jag som Bloggy-kommentar nyss: Tack alla snälla! Nä, för att fatta mig kort - jag trodde det var ett seriöst företag med en vettig o användbar produkt att sälja. Men jag vägrar att sälja med godtycklig prissättning, olustig jargong som gick ut på vulgära sprit- och sexskämt (även mot kund) och respektlösa utbrott mot de kunder som vill tänka efter innan de köper. Dessutom flertydiga budskap uppifrån om hur det skulle vara med diverse saker. Jag vet att jag framhöll redan i intervjun att jag vill sälja på kunskap och höra/respektera när kunden säger nej. Tror man har igen det nästa gång man ringer nämligen. Jag är inte speciellt knäckt, är ju bara tillbaka på ruta ett, utan att "gå i fängelse". (från Facebook)

@alla igen - fortfarande tycker jag faktiskt att produkten är bra, men stämningen... På anställningskontraktet stod det att alla var skyldiga att bidra till ett positivt arbetsklimat, eller något sådant, och då har man väl olika referensramar för vad man tycker är positivt. Och jag har INTE precis suttit och snörpt ogillande på munnen över deras måndagmorgonsberättelser om helgen, men jag har inte fyllt i med mina egna berättelser heller - helt enkelt för att jag inte haft något att säga som kunde mäta sig med vilda klubbkvällar och partajande. Skulle jag berätta att jag varit i stugan och byggt på friggeboden större delen av helgen?
kram på er allihop! Tack för att ni finns! Bloggy och några Riesen-kolor, sedan är evalution på banan igen, ska ni se! (Har egentligen aldrig varit av den.) (från Bloggy)

I det här fallet "lider" jag inte så mycket, även om jag naturligtvis är besviken till viss grad. Jag visste att detta inte var det jobb jag "egentligen" skall ha, men ville ändå att det skulle fungera och försökte verkligen att göra som de sa. Men när de kom till att vi skulle ha en säljtävling som gick ut på att berätta en "fräckis" (som vi fick oss tilldelade, det var inga söta barnhistorier precis) i säljsamtalet till kunden och spela in samtalet utan kundens vetskap, vilket vi skulle få poäng för, då slogs sista spiken i kistan. Ska se om jag kan få tag på "högsta hönset" i företaget och tala om vad jag tycker. Annars blir det väl Sverker Olofsson. (från Facebook)

Om detta kan verka något osammanhängande, så beror det på att det är svar på kommentarer som andra har gett på ursprungsinlägget som löd sålunda:

Nu fick min karriär som mediasäljare ett abrupt slut.Säljer inte min själ för en plats i en tvivelaktig org-kultur.

Jag fick i alla fall sagt vad jag tyckte om denna organisationskultur till den som anställde mig, sedan om han fick en tankeställare eller bara tyckte att det berodde på att jag var frustrerad och bitter för att jag inte hade lyckats sälja något på tre dagars ringande, det var svårt att avgöra. Spelar inte mig någon större roll, nu lägger jag detta bakom mig.

Och tar tag i en ny hög annonser med jobb att söka. Som sagt, jag har inte tagit bort alla mina sökmotorer utan bara de som jag tyckte fungerade sämre.