20100313

Ibland går det VERKLIGEN fort...

Blev påpekad på sta'n att jag inte har bloggat på ett tag, att jag bloggar för sällan och ska blogga mera... Ojsan, har det gått ett tag igen!

Jaa, jag är ju inte världens mest regelbundna bloggare, det erkänner jag, men de här bloggarna är ju inte på något vis professionella utan är till för att jag ska skriva i dem bara när jag känner för det. Jag har i och för sig tänkt ganska många blogg-tankar på sistone, men har inte hunnit pränta ner dem. Så då får det vara. Och det har också varit lite annat på gång.

Jag jobbar på med mitt uppdrag att skriva artiklar och sälja annonser i tidningen Äntligen/Länstidningen. Den här gången har jag flera nya annonsörer! Och jag har skrivit några bra artiklar om Hjo och påsken, som jag hoppas alla kommer in. Så här såg mina bidrag i förra numret ut.

Jag har också tagit ett tag i kokboken som är på gång, så vi har numera en dummy att visa upp för hugade spekulanter. När det blir deadline för tidningen skall jag göra mitt nästa månadsbrev som jag skickar till ett antal kunder och andra nätverkare, och presentera boken där, och lite annat också.

I början av mars var jag med företagarna i Centrum- och Handelsutvecklingsprojektet på studieresa i Smögen och Vara kommuner. Det var en bra resa på många sätt. När vi precis hade ätit lunch och var på väg mot Vara ringde min mobiltelefon. Det var en bekant som hade sett följande:

...och just hade skrivit ett bokmanus som behövde läsas och "omdömas" av en oberoende person. Det står ju i artikeln att jag recenserar böcker! Så det blev ett uppdrag på stående fot. Tidningen är Erikshjälpens informationstidning som kommer 4 ggr per år, och alltså kommer att ligga ända till juni. Och delas ut i en massa sammanhang. Undrar hur många andra uppdrag jag kommer att få genom den?

Och slutligen: I tisdags när jag som vanligt höll på med allt och ingenting ringde telefonen. Det var kulturchefen, som lät meddela att det vikariat jag hade sökt för tre månader sedan och inte fått, nu var ledigt igen. Hon som hade fått vikariatet då, hade nu fått en fast tjänst på annat håll, och behövde tillträda snabbt. Och då fick de bryderi här på skolbiblioteket och stadsbiblioteket. Så erinrade de sig att jag ju hade sökt det, och ringde som sagt. Delvis för att jag har ett ständigt intresse för böcker och underhåller det genom att recensera böcker på PocketBlogg.se. Tjolahopp! Jag tog förstås "andra chansen". Så nu har jag 75% jobb fram till nyår, uppdraget på Äntligen och lektörsuppdraget med boken.

Jag har också gjort en fotografering idag, som jag skall debitera ett av våra politiska partier.

Plötsligt känns det som om jag får betalt för nästan allt som jag gör...! Kan det verkligen vara sant??