20100617

Så här ser den ut.

Och så köpte jag en bil!

I eftermiddag var vi i Skövde och hämtade den gröna. Det blev en
"megas" (Renault Mégane) igen, vi hade en blå modell Classic som
åkte i diket med mig för 5 år sedan. Den här är grön på flera
sätt, bl a drar den sådär 4 dl diesel per mil på landsväg och är
också lite mindre än Lagunan som vi haft i 25 000 mil.
Det blir nog bra när man vant sig. Och jag fick en fin blombukett som
tack för affären. Sådant gillar vi!

20100614

Som fisken i vattnet


Sommar = morgonsim i Guldkroksbadet. Har varit så i många år men inte förrän förra året utnyttjade jag det till max.

I år har kommunen fått tillbaka skötseln av anläggningen och i sommar testar man hur det funkar med fritt inträde till hela stället. De har annonserat ungefär samma öppettider som förut, men morgonsimmet skulle vara mellan 7 och 8. Jippi, tyckte jag som simmar lugnt, då kanske man hinner simma en km! Förut har det bara varit bassängtid till 7 30, nämligen, och det har kännts lite stressat.

Idag var första gången för i år som jag verkligen pallrade mig dit för att simma några tag. Eftersom jag är ganska otränad nu bestämde jag från början att det skulle räcka med 500 m idag. Kom dit strax efter 7 men tänkte att det var ju ingen brådska. In och klädde om och duschade, det luktade rent och nystädat som aldrig förr - ojdå, vad kommunen kan, tänkte jag. En "badvärd" satt vid bassängkanten och övervakade så att ingen höll på att dränka sig - inte heller standard under tidigare regim just vid morgondoppet! Inte mindre än totalt tre "personal" var på plats, en klippte gräset och en gick runt och grejade med vad det nu var. Förut brukade det bara finnas en vaktis som öppnade grinden.

När jag hade simmat mina 500 upptäckte jag att leden hade glesnat i bassängen, folk började gå upp. Hm, ja, jag skulle ju ändå gå upp, men det var ju 8 det var sagt?? I omklädningsrummet hörde jag någon säga "jag som trodde det var 8 nu!" Fler som tänkt så, alltså.

Så på väg ut passade jag på att fråga den trevliga badvärd-tjejen. Nää, badet är öppet till 8 men man får bara vara i bassängen till 7 30... Sedan måste vaktmästarna göra rent bassängen. (Det är vi iofs tacksamma för!) Same, same but different alltså. Men lite lurad känner man sig allt! Jag vill ju inte vänta med mitt morgondopp ända tills badet öppnar kl 10 00 och trängas med alla simskolebarn.

Det räcker med andra hurtbullar till morgonsimmare i alla åldrar. Påfallande många är samma vithåriga damer som kommer in på bibblan och lånar stora travar med deckare, ju blodigare desto bättre. Undrar om det har något samband? Ja, se, det är en helt annan historia!

20100613

Det finns flera

som har svårt att hitta en ny plats i tillvaron när man av en eller annan anledning har behövt tänka om, och starta om, sitt arbetsliv.

Läs det här tänkvärda blogginlägget om oss som är "sidokvalificerade".

Jag är jätteglad för att jag har mitt vik på biblioteket ända till nyår och jag känner att jag har mycket att tillföra den verksamheten. Jag tror att de ansvariga också tycker det, nu när jag har fått visa en del av vad jag går för under ett par månader.

Men jag tror inte på att det kan bli en fortsättning i samma form nästa år, främst därför att ordinarie personal förstås räknar med att komma tillbaka från sin föräldraledighet, och någon utökning av antalet anställda kommer knappast i fråga. Därför kommer jag att sätta igång igen efter sommaren och söka, söka och söka på alla jobb jag hittar. Och därför sätter jag också in näbbar och klor för att under vikariatstiden hålla fast de uppdragsgivare som anlitar mitt företag!

20100602

Att cykla genom Hjo

en morgon strax före 8 känns som att vara i en Disney-film. Bonjour!!

"Lilla stad, den är lugn och vilsam.
Varje dag är som den igår.
Lilla stad, litet folk som bor där, börjar da'n så här:

Stadsfolket:
Bonjour! Bonjour! Bonjour, bonjour, bonjour!

Se där går bagar'n med sitt bröd som alltid, av samma
välkända modell, varje morgon samma sak;
Framifram och bakibak, in den småstad där vi bor.

Bagar'n:
God morgon Belle!
Belle:
God morgon monsieur!
Bagar'n:
Vart är du på väg?
Belle:
Till bokhandlar'n, jag har just läst en underbar saga
om en bönstjälk och en jätte och...
Bagar'n:
Så fint... MARIE, BAGUETTERNA! SKYNDA!..."

(Ur Skönheten och Odjuret)