20120208

Måste bara dela med mig

En del tjänster ser ut som om de vore type-castade för mig. Se till exempel den här... Tyvärr inte särskilt fast, så vi får väl se om jag anmäler mitt intresse!

2013-01-23 Här se man vådan av att länka till andra sidor på nätet...länken finns inte kvar utan visar till något helt annat! 

20120202

Nu funkar filmen!

Här kommer filmen till blogginlägget tidigare idag. Bättre sent än aldrig!

Beklagar att den hamnade på tvären men det skyller jag på M's iPhone. Du får helt enkelt luta på huvudet för att titta...



Skickat från min iPhone

Lite mer om livet på landet

Nu har vi varit hemma i ett par dagar och jag ville bara skriva lite till om de sista besöken vi gjorde tillsammans med mikrokreditbanken "Kredit" ute på den kambodjanska landsbygden ca 2,5 mil från den vietnamesiska gränsen. Vi fick lov att parkera bilen, beväpna oss med vattenflaskor och gå de sista kilometerna på smala cykel/moped/buffelvägar för att komma fram. Byn visade sig vara ganska utspridd, så vi förstod att de som samlats till kursen också hade fått gå eller cykla en bit, de närmaste husen var väl något hundratal meter bort.

Följande lilla film är alltså från den fattiga by där de vid vårt besök fick en kurs, teoretisk och praktisk, om hönsskötsel. Det var en grundlig kurs som förklarade varför det är bättre att hålla hönsen inne i en bur och ge dem väl avpassad mat beroende på deras ålder och vad man ska ha dem till (värphöns eller kött) och man fick också lära sig hur man bygger en stadig och bra bur med det virke man har till hands.

Ett fåtal av befolkningen kan läsa, därför är kurserna mycket praktiskt upplagda, och teoridelarna förklaras så mycket det går i bilder. Det var roligt att se hur alla var med och följde undervisningen med stort intresse.

I den här byn hade man inte ordnat några speciella barnaktiviteter, vilket var fallet på ett annat ställe som vi besökte. Barn i alla storlekar hängde mest omkring. Vi såg inte till några leksaker, inte ens "kottar och pinnar" - men de hade kanske några som de inte ville visa för oss. Vi förstod senare att barnen hade klätts upp för att det skulle komma besök till byn, annars brukade de mestadels gå klädda i minsta möjliga - kanske bara ett par trosor/kalsonger/shorts och möjligen någon t-shirt. Ni ser på filmen vad de lyckats skrapa ihop i klädväg.

Nåväl, pedagogen i mig försökte ta reda på om de hade någon boll av något slag, så man kunde aktivera dem lite. Den lilla söta bank-tjejen som var med frågade flera gånger men de bara skakade på huvudet. Däremot låg det, som så ofta, rikligt med skräp på marken. Så det blev att göra en av en plastpåse. Och visa de lite större barnen hur jag gjorde, så de skulle kunna göra en själva om de ville.

När vi samlade ihop oss för att gå, kom en av killarna med en trasig fotboll som han varit och hämtat. Kanske trodde han att den inte dög till det fina främmandet.

(Ska lägga in lite flera bilder också i nästa inlägg.)

Nu får jag inte filmen att funka heller... testar igen senare!