20061220

...och så ska han ner igen...

Hipp hurra, Sveriges förste astronaut (bör det inte heta stjärngosse?) är uppe i rymden och älskar varje minut - efter vad man har sett på varenda filmsnutt som visats. Han ser ju helt salig ut, karln. Tack vare krångel med någon solpanel fick han ju också extra valuta för besväret - både en extra rymdpromenad och en hel extra dag där ute.

Nu är bara det stora problemet: kommer vädret att vara så pass lugnt så att de kan landa schabraket där de tänkt eller ska man gå ner någon annanstans, vilket kommer att kosta ytterligare miljoner dolares??? Förresten, var kommer pengarna ifrån? Och till vem betalar man?

Kanske säljer Fuglesang & co alla prylar de släpade med upp - flaggor, klubbmärken och jag vet inte allt - som rymdsouvenirer till excentriska miljonärer som inte vet var de skall göra av sina pengar? Kanske åker astronauterna runt på marknader och visar upp sig, skriver autografer och låter folk ta på dem (som idol-finalisterna)? Kanske reser de runt som gästföreläsare på jordens alla science universities och bekostar på det sättet resan helt själva? Man hoppas i alla fall att det inte drabbar någon fattig.

Inga kommentarer: