20060613

"Min docka skall gå på bal..."


...diktade Felix Körling en gång i tiden, för typ 100 år sedan.

Då var det fråga om "klänning av ljusblått siden" men idag är det frack som gäller hos oss. Mycket snyggt men synd om killarna i hettan!

Niondeklassarna i Hjo har alltså sin bal idag. En bal som är tradition sedan...ja, säkert sju-åtta år tillbaka, och därför bör den nog avskaffas, tycker nye rektor W (som vill ändra på mycket. Lycka till!). Musiken dånar från det närbelägna feststället. De har nog kul!

Det är nog 30 år sedan niorna började med "sekelskifteskläder" på skolavslutningarna. Varför vet jag inte men det är ju lite kul, bara det inte går överstyr med dyrbara håruppsättningar och material i klänningarna. Det går faktiskt att sy sin egen dress i billigaste fodertyget också, ingen kollar autenticiteten i material och utförande. Killar som inte har/lånar frack kan hyra för en överkomlig slant. Och idag såg jag D, en av sonen T's kompisar som har anor från Skottland, i kilt. Också snyggt!

Någon kom alltså på att man kunde ordna en avslutningsbal också för att få lite mer användning för finkläderna, när man ändå har dem, och på den vägen är det.

Sonen T har ärvt Morfars frack, som han ju inte behöver längre.

Det lustiga är att nämnde son har önskat sig en frack ända sedan han upptäckte att det fanns ett sådant plagg. Typ två år gammal var han då. Han fascinerades av Nobelfesten och studerade bilder av dirigenter och tyckte att jag kunde väl sy en frack åt honom! När vi gick hem från dagmamman två hus bort stack han händerna i overallens ärmar och lät benen hänga ner längs ryggen - det var ju en frack! Ja, detta är faktiskt sant.

Och idag går han där och är verkligen stilig i sin frack. My baby.....

Inga kommentarer: