20070320

Dagens samtalsämne

Ett så'nt himla tjat om Persson!

Först stal han showen för alliansen på valnatten när de hade vunnit, genom att proklamera att han ämnade avgå.

Och nu när Mooona har tillträtt, ja för det var ju bara två Toblerooone, så sänds den mycket upphaussade s k dokumentären Ordförande Persson. Först föregången av det jobbiga trailern "e de inte en röd lampa som lyser, ska de vara de?" som kanske var rolig första gången, och nu efteråt håller alla berörda på och kommenterar alla sakfel och dumdrygheter. Till exempel här.

Alla utom Mooona, som blev påhoppad med "hon är inte bra på att tänka, men hon är bra på att få igenom det som andra har föreslagit..." Hon är klok som kan hålla tyst.

Själv satt jag bara och stönade halva programmet. Tänk att filma i tio år och få ihop hundra timmar och sedan vara tvungen att redigera detta till fyra timmar. Dessutom uruselt filmat; en kameravinkel hela tiden (snett grodperspektiv), inga zoomningar och inga andra variationer heller. Bara Persson som mal och mal om hur förfärligt det var att bli utsedd till statsminister och hur jobbigt det var att inte alla tyckte som han hela tiden. Och hade inte SVT råd med ordentlig musik? Det kanske var Fichtelius tonårs-son som praktiserade...?

Nä, efter halva programmet gav jag faktiskt upp. Persson och Figge får klara sig utan mig. Jag lär få veta vad programmen handlar om i alla fall, genom andra medier...

Inga kommentarer: