20070305

Det är inte utan

att upploppen i Köpenhamn får en att tänka på Johan Ulvesson som missanpassad ungdom i Lorry:

Vi har ju ingen lokaaaal...

Visst är det synd när en fungerande verksamhet tvingas lägga ner på grund av att huset säljs, men kunde man inte flytta hela verksamheten till något annat hus? Köpenhamn är ju stort! Det borde finnas något "fryshus" att vara i!

Det är också tråkigt när demonstrationer urartar till just upplopp och leder till skadegörelse med kastade gatstenar och annat som provocerar till polisingripanden som i sin tur provocerar till "våld mot tjänsteman". Peace, love and understanding! We shall overcome!

Tyvärr är inget nytt under solen!

7 kommentarer:

Vidar sa...

Eller så var det där lite knasigt skrivet.

Snarare: Polisen andvänder våld --> Bemöts med våld.

Du som läser Medie- och Kommunikationsvetenskap borde la veta att va rätt i fakta är viktigt?

Anonym sa...

Den autonoma vänstern använder våld --> Bemöts med våld.

Jag törs inte tala om vem jag är.

Vill inte höra stöveltramp i trapphuset mitt i natten.

Anonym sa...

Huset fungerade som fristad för kommunistiska terrorgrupper. Polisen borde agerat kraftfullare.

redundans sa...

Det är inte så lätt att godta skitsnack om "Peace, love and understanding! We shall overcome!" när en del av samhället har så mycket pengar att de kan köpa och sälja hus som om det vore smågodis. Medan andra efter 10 år av försök till dialog måste försvara sitt hus med sitt eget liv som insats.

gustav sa...

Det är inte heller lätt att godta bortskämda snorungar som säger sig kämpa för "sitt hus" trots att de inte gjort ett dugg för att göra sig förtjänta av det. När skall de växa upp och fatta att det inte finns några gratisluncher och att man definitivt inte får dem genom att slåss och vandalisera?

Det hade inte direkt varit knepigt att själva ordna fram något som ersättning om de gått samman, vilket verkar vara ett honnörsord i de här kretsarna. Särskilt inte då merparten av kravallynglen brukar vara från de mer bemedlade samhällsskikten.

Robert Wemmenlöv sa...

Gustav =)

Och hur hade du tänkt att ungdomarna skulle ha gjort sig förtjänt av det huset?
Köpa det för egna sparade pengar? Alla har ju såklart bra inkomster och rika föräldrar ^^

Klagomålen när de flyttade in och gjorde om det till ett "Fryshus" var ju inte direkt överdrivna.
Dessutom har väl "ungdomarna" gjort sig mer än väl förtjänta av huset genom att anordna aktiviteter och happenings så att ungdomar från hela staden har haft någonstans att ta vägen istället för att drica omkring hitta på hyss...
Politikerna har ju inte direkt varit lika handlingskraftiga...

2 miljoner fick kommunen för att sälja huset... hade det inte varit smartare att rusta upp det för 2 miljoner istället?
Visst, en förlust på 2 millar... men vad har inte oroligheterna kostat?

Visst är det dumt att slåss, men konfrontation är tyvärr ofta den "svage/fattige" mannens sista utväg när etablissemanget har bestämt sig för att inte lyssna och/eller komma med alternativ... jättetråkigt =/

Tror att jag förstår hur du menar att det är svårt att godta s.k. "bortskämda ungdomar" (hur du nu kan kalla en bortglömd generation bortskämda) men det känns ändå lite som om du skulle behöva läsa på om solidaritet, (du vet, hjälpa varandra o så istället för att armbåga sig fram) försöka gärna utöva det oxå, du ska se att många kommer att le och bli glada då ;)


Hoppas I alla fall att någon politiker tar sig i kragen och hjälper till med ett nytt ungdomshus, Alla skulle må bra av det!


Tycker

Robban

EvaK sa...

Här blev det debatt!

Ja, observera att jag skrev att poliserna blev provocerade att använda våld - förmodligen av en pytteliten "klick" som kom för att det hände något som kunde "rättfärdiga" stenkastning och slagsmål. (Alldeles oavsett vilken politisk färg de agerande hade.) Varpå ytterligare människor blev provocerade att använda mer våld, och precis som i reklamen om värkstillande salva så blir det en ond cirkel...

Inget är nytt under solen, skrev jag, och det har i alla tider funnits människor som tycker mer om slagsmål än andra. Det är mycket, mycket synd att det går ut över dem som hade fredliga avsikter.

Vidare tycker jag mig ha förstått att det gamla huset var dåligt och borde ha rustats upp redan när verksamheten startade för en massa år sedan. Alltså i för dåligt skick att rusta upp nu. Det måste ju ägaren få avgöra. Men helt klart är det dåligt av kommunen att inte förebygga genom att ordna ett bra alternativ i god tid innan rivningen var ett faktum.

Sedan är det alltid så att förändringar väcker känslor. Även de förändringar som förhoppningsvis leder till något bra så småningom.