20140701

Bloggar från Almedalen

...det låter ju inte så svårt. Det brukar ju bara vara att skriva ner några tankar, så bloggar man.

Fast när man skall följa med i tempot och hänga med två till i samma bil och kila på några intressanta samtal och seminarier, så är det inte alltid så lätt att få till de där minuterna när man ska samla tankarna.

Just nu är det dock "tal-time" med den partiledare som jag har allra svårast att fördra, och vi sitter en bit ifrån, så nu tar nog ingen illa upp om jag skriver lite. Att döma av antalet burop vid talet så är det en och annan till som inte håller med honom.

Min blogg är ju inte någon politisk blogg, så nu lämnar vi detta sorgliga ämne. Vi övergår till dagens och gårdagens intryck av den stora mediafestival som Almedalen också är.

Man vänjer sig ganska snart vid att det finns kameror lite överallt, någon står och filmar bakgrundsbilder till en intervju och någon annan klickar av en fin turistbild med telefonen att lägga på Facebook. Till sist slutar man att huka sig, folk får helt enkelt se sig för innan de knäpper.

Hela Visby doftar av fläder och nyutslagna rosor. Det är trevligt. Levande musik från estaurangerna och glatt sorl mellan vänner som träffas är också en trevlig del av bakgrunden. Efter en något mulen förmiddag då det till och med kom ett par regnstänk klarnade det upp och blev en strålande vacker kväll, om än inte så varm.

Jag flyter runt och tar del av det stora utbudet av intressanta saker som finns. Dagens höjdare blev visningen av Grand Budapest Hotell, som bjöds av sfi som ett exempel på en film som gjorts tillgänglig för synskadade genom modern teknik. Genom en app i telefonen lyssnar man på filmens ljud med all text uppläst plus beskrivning av miljöer osv. Denna app kan också vara till nytta för de som av olika skäl har svårt att hinna läsa texterna. Det gör att mer än 1/10 av svenskarna får tillgång till en ny värld - eller i dagsläget det antal filmer som har lagts in i systemet. Och den här filmen var mycket, mycket bra och sevärd! En osannolik historia inte helt utan drag av TinTin..!

Dagens bästa give-away-present: "spritpennan" som är en sprayförpackning med handsprit. Mycket smart, tar ingen plats.

Dagens diss: den middag som vi laddat för hela dagen flyttades till i morgon kväll..:( Men pizza är ju också gott. 

Inga kommentarer: