20060417

Hur fort går en helg?

Det känns som om vi inte har "gjort" någonting, men naturligtvis har vi det.

På långfredagen var vi i kyrkan, på sjukbesök hos mormor och sedan hos dottern R och E. Påskaftonens fina väder beskådade jag genom köksfönstret i nya lägenheten där jag satt och sydde gardiner. Nu är det bara fyra fönster kvar som ska ha gardiner! På kvällen var vi hos svärmor och svärfar och åt påskmat och såg på svågern M's raketuppvisning.

Påskdagen tog vi med mamma till kyrkan i Skövde - det tar lite mer tid, därför blir det inte så ofta. Sedan mötte vi upp resten av familjen på restaurang Bredablick i Falköping, där de serverade "påskbuffé" - ungefär som jul-, pingst- och midsommardito, men helt OK. Just igår hade de dessutom ett jätteägg av papp fyllt med "draggé"-ägg... det var inte så fyllt när F hade varit förbi ett par gånger, kan man säga. Det är verkligen hennes favoritgodis alla kategorier. Men det är viktigt att det är den riktiga, sega sorten och inte kopiorna som bara sockrar sig i munnen. Och det ska uttalas med hårt G, inga sje-ljud här inte! Då blir det fel.

Idag på annandagen har vi gjort en god gärning i och med att vi äntligen har hämtat möblerna som mormor ville att vi skulle ha. Hon frågade för ett par månader sedan om vi ville ha den fina Chippendalegruppen som hon och morfar köpte för kanske 60 år sedan (?). Det är ingen på serviceboendet som kan sitta i fåtöljerna, det är mycket mer praktiskt med köksstolar då. Nu när hon blev sjuk trodde hon att vi inte nännts hämta dem, så varje gång jag har pratat med henne har hon frågat när vi kan ta dem. Så nu har vi i alla fall placerat in dem i lägenheten - inte världens mest praktiska möbler kanske, men fina är de ju och plats har vi. Nu skall det bara upp ett par matchande gardiner där också, ja.

När vi ändå hyrt transport åkte vi till Tibro och köpte ett par hyllor och en fåtölj som vi spanat in tidigare ( ord pris 8800:- men det skulle vi aldrig betalat! Nu var priset betydligt humanare!) Eftermiddagen tillbragtes således i lägenheten bland brôte och bôs i försök att bringa reda bland detsamma. Till och med sonen T var behjälplig med att skruva fast skåpinredning Rationell och kapa och montera upp en rullgardin på ställen som inte var i närheten av hans rum! Plötsligt händer det (som sagt). Han är så himla händig den pojken. Tänk om han kunde inse att det kan vara kul att göra en insats också...!

Nu skall jag kolla den nya veckans schema och ta mig samman inför fortsättningen av kursen Trycksaksproduktion. Är inte ens i halvlek på den! Men har börjat fotografera inför den "riktiga" trycksaken som jag skall göra åt Partiet till VG-regionen. Tack för inspirationen, magister Mattias!

Det drar också ihop sig till teatergruppens föreställning , nyföretagarträff och så det stora flyttlasset som går på lördag. Hujedamej. Varför lovade jag att hjälpa M med undersökningen av digital-TV-övergången på Gotland? (Svar: för att jag tyckte det var intressant..) Hur flyttar man förresten telefoner nuförtiden?