20150403

Vadå påsk? Del 34/100

Vår lokaltidning har ett väldigt ambitiöst upplägg inför påsk varje år. (Vanligtvis kallas den "propellern" eftersom den består av fyra blad, kommer ut två gånger i veckan och det räcker gott!) 

Det är inslag från någon skola med utklädda barn som gör någon påsklek, stort påskkryss, extraläsning i form av någon påsknovell osv. En stor hög med annonser. Och hoppsan, där var visst en sida som var lite svår att fylla. Vi tar en "frågapåstan"!

En hel sida i tidningen består av folk som berättar vad de tänker göra i påsk och vad som är det bästa med påsken. Tjugo personer med bild och allt. Alla skriver att det ska bli skönt att vara ledig, äta god mat (mammas!) och kanske greja lite i trädgården. Inte en enda av dessa nämner något om varför vi egentligen firar påsk. 

Statistiskt sett borde minst en av dessa tillfrågade besöka en kyrka någon gång under helgen och säkert fem i alla fall säga något om att vi firar en kristen högtid. Om man ser till antalet medborgare i denna stad, alltså. Så tidningen borde faktiskt ha bemödat sig lite att hitta några av dessa personer som är högst aktiva under denna stora högtid och inte bara vilar och moffar i sig mat...!

Eller ska det bli som i denna krönika, som jag lånar från grannortens webtidning Skövde Nyheter

Glad Påsk!!

Inga kommentarer: