20070131

Ännu en onsdag

och nu har även januari 2007 lagts till handlingarna.

Ännu en gång har jag fått ett "tack, men nej tack" som svar på en ansökan till ett jobb jag verkligen, verkligen velat ha. När ska jag lära mig att inte dela in jobb i "möjliga", "vill ha" och "vill verkligen ha"?

Jag blir ju bara besviken.

Bättre att bara söka, söka och söka. Blind höna-principen. Det kanske finns något korn någonstans därute. Hoppas jag hittar det innan jag svälter ihjäl.

2 kommentarer:

Anders sa...

Det är nog så att man får skicka in sina ansökningar åt alla håll. Fast jag delar också in i möjliga, vill ha och vill verkligen ha. Lyckas man då få ett lite längre vik så kan man kanske koncentrera sig på vill ha och vill verkligen ha? Det gör jag nu, med vik februari ut, och gott hopp om fortsatt vik året ut.

Kvar i bokhyllan står två breda tidskriftssamlare sprängfyllda med skickade ansökningar, hälften utan svar och hälften med olika varianter på "tjänsten tillsatt av annan sökande" (sic!).

EvaK sa...

Hoppas du får behålla ditt vik!

ja, jag vet ju att jag är långt ifrån ensam, och att jag kan ha en fördel som har en hel massa högskolepoäng - eller är det en nackdel? De gör mig ju samtidigt mer "kräsen" eftersom jag självklart vill ha ett jobb som jag är meriterad för. Och jag får inte jobb som jag är överkvalificerad för. För arbetsgivaren fattar att jag kommer att fly fältet så fort något mer adekvat dyker upp...

Jag sparar inte pappersversionerna av mina skickade ansökningar. I så fall fick vi hyra ett magasin.