20100614

Som fisken i vattnet


Sommar = morgonsim i Guldkroksbadet. Har varit så i många år men inte förrän förra året utnyttjade jag det till max.

I år har kommunen fått tillbaka skötseln av anläggningen och i sommar testar man hur det funkar med fritt inträde till hela stället. De har annonserat ungefär samma öppettider som förut, men morgonsimmet skulle vara mellan 7 och 8. Jippi, tyckte jag som simmar lugnt, då kanske man hinner simma en km! Förut har det bara varit bassängtid till 7 30, nämligen, och det har kännts lite stressat.

Idag var första gången för i år som jag verkligen pallrade mig dit för att simma några tag. Eftersom jag är ganska otränad nu bestämde jag från början att det skulle räcka med 500 m idag. Kom dit strax efter 7 men tänkte att det var ju ingen brådska. In och klädde om och duschade, det luktade rent och nystädat som aldrig förr - ojdå, vad kommunen kan, tänkte jag. En "badvärd" satt vid bassängkanten och övervakade så att ingen höll på att dränka sig - inte heller standard under tidigare regim just vid morgondoppet! Inte mindre än totalt tre "personal" var på plats, en klippte gräset och en gick runt och grejade med vad det nu var. Förut brukade det bara finnas en vaktis som öppnade grinden.

När jag hade simmat mina 500 upptäckte jag att leden hade glesnat i bassängen, folk började gå upp. Hm, ja, jag skulle ju ändå gå upp, men det var ju 8 det var sagt?? I omklädningsrummet hörde jag någon säga "jag som trodde det var 8 nu!" Fler som tänkt så, alltså.

Så på väg ut passade jag på att fråga den trevliga badvärd-tjejen. Nää, badet är öppet till 8 men man får bara vara i bassängen till 7 30... Sedan måste vaktmästarna göra rent bassängen. (Det är vi iofs tacksamma för!) Same, same but different alltså. Men lite lurad känner man sig allt! Jag vill ju inte vänta med mitt morgondopp ända tills badet öppnar kl 10 00 och trängas med alla simskolebarn.

Det räcker med andra hurtbullar till morgonsimmare i alla åldrar. Påfallande många är samma vithåriga damer som kommer in på bibblan och lånar stora travar med deckare, ju blodigare desto bättre. Undrar om det har något samband? Ja, se, det är en helt annan historia!

Inga kommentarer: