20210816

Sverige är också fantastiskt

Hemma igen efter en lång dags resa. Ändå tycker vi båda att det här sättet att resa är att föredra framför att flyga. Man ser ju mycket bättre var man är och hur naturen förändras när man reser genom landskapet.

Samtidigt är det förstås väldigt länge att åka och sitta stilla, men vi tyckte att det gick bra. Vi hade väl haft tid att ställa in oss på det, under de nästan två år som vi har planerat den här resan mer konkret. För jag hade önskat mig den här resan ganska långt innan jag kom på att jag skulle fylla 60. M var lite skeptisk först, mot att hänga på en båt i sex dagar, han trodde det skulle bli långsamt. Men när han fick vänja sig vid tanken så insåg han också att det kunde vara rätt mysigt. 

Så nu blev det här en present till varandra på båda våra födelsedagar - resan hamnade ju nästan mitt emellan! 

På sätt och vis blev det ju en väldigt speciell variant av Hurtigruten som vi hamnade på. Det har väl skymtat igenom lite här i bloggen med alla säkerhetsåtgärder och sånt. Och när vi kom till Bergen och de varnade för att området hade uppgraderats till rött igen, då blev man lite uppgiven. Men det fick ju bara gå. Det fanns ju några fördelar med restriktionerna också faktiskt. Det här att det var knappt hälften så många passagerare som vanligt medförde mindre trängsel, mindre köer, större chans att bada jacuzzi och få solstolar där man ville… Personalen var också jättegulliga och försökte på alla vis göra det smidigt och inte skriva oss  näsan att vi måste sköta oss. 

Nu återstår bara tvätthögarna. För även om vi inte använde allt vi hade med oss så känns det fräscht att tvätta det som legat ihoptryckt i resväskan.

Någon gång skulle det vara kul att göra om det här, åt andra hållet. Nu vet vi ju precis vilka fällor vi kan undvika. Det får bli om några år, när vi blivit riktigt friska och pigga! Ålder är i alla fall inget hinder!

Inga kommentarer: