20060127

Design överallt!

Design är fascinerande tycker jag. Efter dagens föreläsning har jag kollat in vartenda dörrhandtag extra noga. Jag har också kommit på några exempel på bra och funktionell design. Det finns förstås ett otal fler men de här är omedelbara fullträffar. Häng med!

Exempel 1: Den lilla piggen på baksidan på "flärpen" som man drar i på ett vanligt gylfblixtlås. Själva blixtlåset, f ö en svensk uppfinning, är ju också ett mirakel i vardagen, men den lilla piggen som gör att det hålls stängt tills man VILL öppna det är helt genialisk.

Exempel 2: Att dammsuga är något av det tråkigaste jag vet. Dragandet, ljudet, ja, jag vet inte exakt vad det är. Lite roligare har det dock blivit sedan vi skaffade Henry. Det är en väldigt vanlig modell av dammsugare för offentliga miljöer, ni har säkert sett den i någon skola eller så. Den är visserligen några hundralappar dyrare än en av de vanliga stora märkena, men den är väldigt effektiv, har längre slang och sladd och större påse - helt enkelt bättre. Dessutom finns den i flera roliga färger och det glada "ansiktet" - som är rätt löjligt - gör att det känns som att gå runt med ett husdjur som tittar upp på en. OK, en Tamagotchi, då...

Exempel 3: En annan tråkig sak är kaffefilter som dräller omkring i ett trasigt paket i skåpet. Mitt senaste designfynd är denna lilla krabat som eliminerar detta problem. Jag köpte den här hållaren som en present till mig själv efter avklarad c-uppsats - januarirea, halva priset...

Nu återstår att se om man kan lära sig att designa lika smarta och småknäppa saker för webben!

3 kommentarer:

Göran sa...

Dammsugarförsäljare, där tror jag att du har ett passande jobb. Svårt att se om du eller dammsugaren var gladast på bilden... Hur lång leveranstid är det dammsugaren??

EvaK sa...

Det är bara att gå in i affären och hämta den... i rätt affär då. I Hjo. /Eva

Johan Kohlin sa...

Är du intresserad av Design är följande blogg ett måste..
http://www.smartstuff.se