20060203

Nu tar jag passningen!

I går fick vi veta att Magister Mattias tänker komprimera sin undervisning något i nästa vecka och att vi får måndagen fri för självstudier. Jag ber att få framföra allas vårt djupt kända TACK - kanske framför allt från oss som reser några mil. Det känns som att vi behöver en sammanhängande dag nu, mitt i kursen, för att koncentrera oss på att läsa in litteraturen. Visst är det alltid lika trevligt att åka till Högskolan, men det styckar ju upp dagen. Särskilt om det bara är en föreläsning på 1½ timme man ska på. I mitt fall innebär det att jag är hemifrån 7 timmar om jag åker kollektivt. Tack för det, Västtrafik... Läsa+buss=åksjuka!

Den 29/1 fick vi en passning på Magister Mattias blogg på Moderskeppet. Den går ut på att skriva ner fem saker som jag är bra på. Jag ville inte skriva uppenbara saker som laga mat, sy, baka, sticka och sjunga. Det är ju saker som alla med tillräckligt med tid och intresse kan träna upp. Jag tänker försöka gå upp en nivå och söka något mera unikt. Nu har jag gått och grunnat på detta i några dagar och kan nu presentera en lista.

1) Anledningen till att jag gått och grunnat är just att jag är så bra på att grunna på saker och inte "droppa" dem förrän jag har fått grepp om hur det är eller skall vara. Det finns saker jag har funderat på i flera år. Till exempel HTML-koder eller världsfreden. Jag är väldigt bra på att gå till botten med saker och blir frustrerad när jag tvingas låta saker bero eller göra saker halvhjärtat.

2) Jag är bra på att göra prydliga högar på mitt arbetsbord när jag håller på med något, till exempel uppsatsen eller att sy en balklänning. Problemet med detta är att mig närstående personer inte riktigt håller med om att högarna är "prydliga"...

3) Jag är bra på att lyssna på mp3-spelare eller andra hörlursförsedda medier UTAN att sjunga med. Denna svåra konst har jag tränat upp till fulländning sedan jag blev tonårsförälder.

4) Jag är bra på att ha med matsäck till mig och min närmaste omgivning. Ingen på HLK har väl missat min lilla THERMOS-termos av stål. Denna förmåga syns troligen utanpå. När vi var på den stora nöjesparken Port Aventura i Spanien för några år sedan var det förbjudet att äta medhavd mat där. Vakterna stod vid ingången och gjorde stickprovskoll, så man inte skulle smita in med något ätbart. Gissa vem som åkte in i den kontrollen...till familjens stora förnöjelse!

5) Slutligen är jag bra på att korrekturläsa varenda text som kommer i min väg, antingen jag är ombedd att göra det eller inte. Språk- och stavfel hoppar upp och träffar mig mitt emellan ögonen hur jag än bär mig åt. Lyckligtvis är jag ganska bra på att låta bli att kommentera detta i de flesta fall. Jag håller språkpolisen fjättrad inom mig. Annars blir jag ju helt outhärdlig. (Missförstå mig inte - jag är också mänsklig och kan alltså även skriva fel - men jag upptäcker det oftast vid tredje genomläsningen, se punkt 1)

Jaha, det var det, det. Nu passar jag vidare.

2 kommentarer:

Göran sa...

En uppmuntrande schemaändring att komprimera undervisningen. Någon som skänker en tanke åt oss pendlare och som tar ett antal timmar av vår dag för att få veta något. Eller var det inte för vår skull... i vartfal, + i kanten.

Jennie Hagenlöf sa...

Ja, du Eva vad ska vi göra av all vår kunskap. Vi kanske får göra som du säger och ta med det i vår CV;o)