20061016

Don't make me think!

Tänk vad mycket fortare det skulle gå att söka lediga jobb på nätet om alla "söka-jobb"-websiter följde några enkla regler;

direkt på första steget skulle det stå 1) var tjänsten är placerad 2) befattningsgrad 3) formella utbildningskrav 4) hemskt gärna de viktigaste arbetsuppgifterna som man förväntas klara av och om det skulle gå att utföra dem på distans

INTE "se vår website adress *-* " och sedan ytterligare tre klick med flummig "information" innan man får reda på var och hur!!!

Hittills har jag inte hittat någon som konsekvent följer detta. Det skulle ju vara så enkelt och spara så himla mycket klick och tid för oss som inte söker bara en solklar befattning i arbetslivet! Det blir så uppenbart när man ägnar flera timmar per vecka åt att leta på just de här sidorna.

Ett par av de bästa är i alla fall den vanliga platsjournalen - tydlig, enkel men tråkig, fast de kortfattade presentationerna gör att det inte spelar så stor roll om man får upp lite för många annonser - och eniro job safari - för att de slår ihop media+kultur, vilket ju är min avdelning. En del slår nämligen ihop media, marknadsföring och diverse ekonomi osv vilket gör att jag får en väldig massa förslag som inte är aktuella.

Tips till webdesigners: Det finns väldigt mycket bra litteratur som berättar precis vad som gör en site användbar, inte minst den kortfattade och lättlästa (fast på engelska) "Don´t make me think!" av Steven Krug.

Inga kommentarer: