20081128

Är det inte typiskt?

Idag är det totalutdelning av Hjo Tidning i hela kommunen inför julmarknaden i morgon.

Detta innebär att extra många passar på att annonsera om sina produkter och aktiviteter inför julen. Efter moget övervägande beslöt jag att sätta in en liten annons om mina Hjokalendrar, ifall nu någon har missat att de finns ...

Det kostar trots allt litegrann att annonsera och egentligen tjänar jag inte så mycket på kalendrarna. Men jag gör dem som marknadsföring för mig själv och evalution, förhoppningsvis är det någon uppdragsgivare som ser dem (eller någon av mina andra produkter) och anlitar mig för att göra en broschyr, en katalog eller en logga någon gång i framtiden.

I min lilla annons hade jag skrivit "Julklappstips! Beställ HJOKALENDERN 2009 senast 3/12 för leverans i god tid före jul. Se www.evalution.se - tel 0707-328146"

När jag kom ur sängen och fick fatt i tidningen letade jag förstås upp min lilla annons för att se hur den tog sig ut.

I min noga övervägda annons stod "Julklappstips! Beställ HJOKALENDERN 2009" och inte ett dugg mer... Blir man inte bara SÅÅÅ trött! På telefonen och klaga - redaktionen lovade ett nytt, korrekt införande på tisdag (eftersom tidningen bara kommer tis- och fredagar, men jag missar ju effekten av totalutdelningen) - och så fort som möjligt öppna datorn och göra en poster att sätta upp på de allmänna anslagstavlor som finns på ICA och Konsum, samt på mina försäljningsställen Hjo Bokhandel och Turistbyrån. Har jag satt in annonsen och den blivit ofullständig måste jag ju se till att klargöra begreppen för de presumtiva kunder som kan ha sett den. Hoppas bara att de kopplar ihop det hela. Och beställer MASSOR av kalendrar...

Vid det här laget ligger jag typ 2 timmar efter i mitt väl uttänkta dagsprogram för idag. Och jag har ingen aning om ifall det var värt besväret. Rapport lär följa!

5 kommentarer:

Ingela sa...

hupps... men annonsmänniska som jag är, fick du inte korrektur av dem att godkänna innan publiceringen?
bättre att annonsera i Världen dag ;)www.varldenidag.se

Raz sa...

Svd införde vår annons en vecka senare än det egentliga införingsdatumet utan att höra av sig om ändringarna.

Eva Kihlström sa...

Nej, jag fick inget korrektur per automatik, men om det blir någon "nästa gång" så tänker jag kräva det! De hade ju dessutom ändrat typsnittet från min pdf... Man vill ju inte ställa till med något extra besvär för folk, men faktum är att man är "dumsnäll" många gånger!

Undrar om det finns många i målgruppen för Hjokalendern som läser Världen Idag...? Knappast...?

Och att inte höra av sig om ändringar i publiceringsdatum är ju oförlåtligt! Man drar sig ju för att annonsera en annan gång, fattar de inte det?

Anonym sa...

en klassiker är ju när Pingstkyrkan i Hjo skulle göra bonnkefestival av hela alltet, från minus till plus. I hjotidningen blev det från plus till minus. eller när pingst i gammal 90-talstradition skulle sjunga korsets lov på park. Hjotidningen införde då i annonsen ett kors uppochnedpå. Pastorn såg ut som en murkla i ansiktet, när han satte morgonkaffet i halsen.

Eva Kihlström sa...

Idag kom i alla fall annonsen in - efter original-pdf'en som jag hade gjort! Har i alla fall sålt en omgång kalendrar till Mäklarhuset i Hjo/Skövde...

Man skulle ju aldrig våga beställa en halvsida i förg eller så!