20081117

Två saker

gör mig fullkomligt vansinnig - fast i små steg och på lång sikt - när jag sitter och bläddrar igenom veckans jobbannonser och letar efter något att söka.

#1 När avsändaren inte uppger vilken ort arbetet är placerat på. I en del fall "arbetsort: Sverige". Det kan vara ett jätteintressant jobb som man läser och läser om, för att efter kanske sju klick upptäcka att arbetet utförs i "våra ljusa, vackra, nyrenoverade lokaler" i Hässleholm eller Haparanda. Underförstått att distansarbete undanbedes. Men jag bor ju HÄR!

#2 När avsändaren går genom ett rekryteringsföretag och uppger ort men inte vilket företag eller knappt vilken typ av tjänst det handlar om. Rekryteringsföretaget "söker för kunds räkning" t ex extrapersonal som kan jobba mellan kl YY och ZZ fyra dagar i veckan. Som vadå? Går bussen förbi där? Finns det kaffeautomat? Det här verkar suspekt och "går fetbort".

Kvar sitter jag och ilskan pyr.

1 kommentar:

Lena sa...

Kanske (med stor sannolikhet) behövs det kommunikations-expertis för alla som rekryteringsannonserar? Kanske en tänkbar nisch för dig? :-)