Enklaste fullkornsbrödet - jag vet inte om jag har skrivit om det förut eller om jag har delat med mig till så många IRL så jag tror att jag har skrivit det här också... men här kommer det i alla fall. Receptet som just nu fyller huset på Hamngatan med nybakt-doft!
1 liter ljummen lättfil
50 g jäst
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
13½ dl grahamsmjöl (850 gr)
Blanda allt och låt jäsa ca 30 min. Fördela degen i två smorda eller pappersklädda avlånga formar (1½ liter) och sätt in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda i 1 timme, täck med folie eller plåt och grädda i 45 min till.
Låt kallna under duk och skär nästa dag. Klart!
4 kommentarer:
Låter inte så dumt! Får provas på här i hemmet.
Och framför allt - det kräver minimal arbetsinsats!
Ser riktigt gott ut! Tack att du delade med dig av receptet, för detta ska jag pröva på snart.
Varsågod! Gott och lika nyttigt som det verkar!
Skicka en kommentar