20060612

Festblogg!

Ja, festen i fredags blev faktiskt lyckad! Till och med så lyckad att svärfar J påstår att det var den största, bästa och roligaste han varit på i hela sitt 78-åriga liv...ja, ja... På bilden pustar jag ut lite, hemma efter examenshögtiden i Immanuelskyrkan i Jönköping, innan jag tar itu med att langa fram det som skulle fram. Sedan tittade jag inte i spegeln förrän halv tre på natten. Betydligt plattare i håret.

Vi började festen med att vår inhyrda "Brunnsorkester" med gode vännen U i spetsen spelade på balkongen i ca en halvtimme medan alla kom och fick gå runt och titta hur vi hade det. De flesta hade inte varit här förut och några hade bara sett hur det såg ut med sågspånshögar och utan kylskåp etc. Alla hade dessutom med sig massor av blommor och paket - - - så långt hade jag inte tänkt, utan fick raskt fixa fram ett presentbord och vaser! Man kunde också se på ett bildspel på datorn som jag hade gjort om vinterns och flyttningens mödor.

Sedan åt vi; tre sallader (potatis-, pasta- resp bön-) och fyra sorters kallt kött (rökt skinka resp kalkonbröst och fläsk- resp kycklingfilé) samt en liten delikat skaldjurscheesecake som fått höra många fula ord men var mycket omtyckt ändå. Till detta kunde man servera sig diverse olika kolsyrade drycker, lättöl eller juice blandad med fläder och gurka (jo, det ÄR gott!)

Alla gäster blandade runt sig alldeles själva och det blev en rolig blandning av människor. Vädret tillät dessutom att de satt både inne och ute. Jag hann ju inte prata så länge med var och en, men det verkade som om alla pratade, ingen satt och var bortglömd i ett hörn. Många kände varann men hade inte setts på länge osv. Så man fortsatte glatt att prata medan vi fick mera spel på balkongen och plockade undan matdisken.

Sedan var det lagom att få fram kaffe och tårta, dottern R hade varit behjälplig och bakat två goda hallongräddtårtor och två goda kladdkakor och jag hade bakat "jubileumstårtan"
och ytterligare några kladdkakor som fanns på lut i frysen. Förutom kaffe fanns det även te samt fläder- och vinbärssaft. Alla åt och tyckte det var gott.

Efter detta moment tog vi paketöppning och jag kan inte räkna upp alla fina saker jag fick, för då glömmer jag nog något! Blommorna tog jag i alla fall kort på.

Plötsligt var klockan närmare midnatt och det började bli tomt... Jag lyckades få de flesta att skriva i gästboken, som vi ständigt terroriserar alla gäster med. Det är så roligt att gå tillbaka och titta hur det var och när och vilka som var med. Vi räknade till ca 65 pers totalt. Jättekul att så många kunde vara med. Men maten hade räckt även till det fyrtiotal som meddelat att de inte kunde komma...

Enda baksidan på det hela var att diskmaskinen konstrade - när reparatören skulle titta på den gick den som en klocka, men sedan var vårt husspöke där och ställde till den igen. Ja, han som öppnar dörrar och ringer på den sladdlösa dörrklockan och så...

Vi diskade undan det mesta direkt men vid två tog det stopp, då orkade jag inte mer. De sista bunkarna diskade vi i går!

4 kommentarer:

Fest sa...

Det verkar ha varit en härlig fest. Ordnad enligt alla konstens regler.

Trevlig läsning och grattis till en lyckad fest.

Mvh/
Anders

Anders sa...

Fest ska det vara. Behöver du tips så kika in på www.festguiden.se

Ha det gott!

Peter sa...

Här var det livat i holken! Kommentera gärna denna sida i bloggen Partystarter.

Ha det bra!

//Peter

Festlokal sa...

Alltid härligt med fester.

Såg att du hade fått en fstlänk som förslag.

Jag har också ett förslag på en hemsida där man kan hitta festlokaler i hela sverige (bla i festlokaler i Stockholm).

Hitta festlokal

Mvh/
En festare