20070712

Ja, jag säger då det, vad ett förfluget ord kan ställa till...

Ett par av våra stora "drakar" har skrivit om det här...

Panik på Turistbyrån i Hjo, förstås! Folk har ringt från media i landskapet och förmodligen kommer vi att behandlas i TV4 Skaraborg i morgon.

"Chefen" A har suttit i telefon och vid datorn halva dagen känns det som - idag var det tur att det inte var några intresserade som ville gå stadsvandring, så jag fanns på min post vid disken hela eftermiddagen. Efter ett par samtal med tidningar ringde hon upp tjejen som tydligen låg bakom detta "scoop" (i sommartorkan) och frågade om hon förstod vad hon kan ha ställt till med. "Vi kan ju bli hängda för det här...!"

Till saken hör att det skett en del omorganisation i kommunen som bl a berör turistverksamheten, vi har "fått" en ny hemsida under "vastsverige.com"'s vingar, vilken är allt annat än lättnavigerad och därför omdiskuterad både vid köksbord och i insändarspalten, och det har varit en del annan diskussion om turismevenemang bara under de senaste veckorna. Vanligt folk i Hjo ser ju bara när saker läggs ner, inte att nya entreprenörer kommer till då och då också, faktiskt.

A sa efter samtalet att hon riktigt kunde höra hur nervös tjejen blev då hon frågade henne hur statistiken hade tolkats för att få fram det här resultatet. Ja, 150 kommuner hade strukits direkt, för de hade inget alls att erbjuda besökaren. sedan var det de kommuner som bara har ett hotell, och av dessa de som hade minst antal gästnätter... Men, kära nå´n, hur många dagturister har vi inte i Hjo? Halva Skaraborg har som tradition att åka "ner till Hjo" minst en gång varje sommar, och resten åker väl åtminstone var tredje sommar, att döma av telefonsamtalen man får på Turistbyrån.

A sade till den stackars aningslösa tjejen att nu får hon faktiskt ta och åka runt till alla de orter som hon räknade upp som bottenskrap och titta själv på vad man faktiskt har att erbjuda. Det skulle inte förvåna mig om de andra orternas turistbyråer också gör någon liknande aktion.

Vad mycket good-will vi kommer att få av detta!!! Hoppas bara att ansvarig överordnade (som är på semester på annan ort f n) begriper att utnyttja detta läge! För att inte tala om den nytillträdda kommuninformatören, som typiskt nog också är på semester... Hon hade annars behövts nu.

Inga kommentarer: