20091104

Oj, uppdatera...

Jag har blivit ännu sämre på att uppdatera bloggarna märker jag. Jag gör saker hela tiden men det blir bara inte av att blogga också för närvarande. Kan ha med sinnestillståndet att göra kanske.

Fortsätter ju att söka både uppdrag och fasta tjänster och att hitta på egna produkter för att få in några kronor. De senaste veckorna har varit en katastrof på den fronten. En konkret grej har jag på gång tillsammans med Hjo Saluhall, under förutsättning att vi får det finansierat. Allt kan ju inte gå på marknadsföringskontot.

I går var det en vecka sedan ansökningstiden gick ut på ytterligare ett önskejobb. Jag ringde och frågade, och de skulle börja kalla till intervjuer i slutet av förra veckan. Så, jaha. Det hjälper inte att folk som känner mig säger att det måste vara min tur nu, och att jag är jätteduktig och skulle passa in superbra på det jobbet. Så länge det inte är arbetsgivaren/rekryteraren som säger det. Mitt största problem för att få in foten någonstans är att det är så många andra sökande som har andra, mera "självklara" erfarenheter än jag, trots att mina erfarenheter kan vara bättre - fast de inte är de uppenbara och förväntade.

Igår var jag också på Arbetsförmedlingen för att uppfylla kraven på mig för att få en coach. Så nu är det på gång. Villkor: Att jag står under kod "ARBETSLÖS" i deras papper. Jag föredrar att vara "egen företagare med för få uppdrag för att leva på, som skulle vilja ha mer jobb än jag har nu". Eller möjligen bara "arbetssökande" som jag själv väljer att säga, för arbete har jag men vill ha mer, gärna med fast lön... Nä, stämpla "ARBETSLÖS" i pannan på mig, varför inte tatuera in det så det syns! Det värsta är att det svider ända in i självkänslan och själen och kommer att vara svårt att någonsin få bort.

Mest kränkande var ändå kommentaren "om du nu får en coach, då är du nog tvungen att söka de jobb som han/hon kommer att anvisa åt dig, även om du inte uppbär a-kassa..." Vad tror de att jag håller på med???? Och på fråga om vad coachen skall göra: "titta hur du har skrivit ditt CV och dina ansökningsbrev..." Hallå! Jag är utbildad informatör/kommunikatör. Det fåtal arbetsgivare som har gett mig feedback har poängterat att jag har jättebra meriter och formulerar mina brev på ett bra och intressant sätt, det är inte därför jag inte kommer längre.

Min förväntan på en coach är inte att bli anvisad vilka jobb jag skall söka, utan att få pepp att orka hålla på. Och hålla på. Och hålla på. Kanske också hjälp att "sälja in mig" direkt till rekryteraren på olika sätt. Det är mycket lättare att tala om fördelarna hos någon annan än att sälja sig själv. Hoppas att den coach jag har valt (ett privat företag, inte AF's egna) är bra på detta.

Och hoppas att detta är det sista jag behöver göra hos AF, såvida de inte anlitar mig för något uppdrag förstås. Jag skulle kunna hålla jättebra jobbsökarkurser, jag är expert på att söka, ju...

2 kommentarer:

Anonym sa...

så det är ni som varit i farten och stickat på stan?
mer streetart åt folket 8).

mvh.

Eva Kihlström sa...

Visst, kära "anonym"! Det finns massor av lediga staket och stolpar!

(Men stickningen är enbart "evalution", har andra samarbeten på gång som kommer att beskrivas på hemsidan inom kort!)