20091109

Smiley-fria veckan

En del tycker att det är så vanskligt att meddela sig per mail/sms bara för att det inte går fram om man är ironisk, skämtar eller är jättearg. Därför använder man "smileys" för att verkligen förtydliga sig och undvika missförstånd.

Sedan mikrobloggandet (facebook, twitter, bloggy m fl) kom igång på allvar har detta bruk blivit till i det närmaste missbruk och en del använder dessa små figurer samt hjärtan och andra symboler, som går att knappa fram med tangentbordets hjälp, in absurdum.

Nu har några ledande bloggare, t ex Mymlan, initierat den "smiley-fria veckan". Intressant fenomen! Jag tänker haka på så får vi se var vi hamnar. Kanske blir jag missförstådd hela tiden. Kanske skärps min stilistiska förmåga så jag lyckas formulera mig ytterst begripligt och tydligt med både humor och ironi utan hjälpmedel. Kanske slutar jag använda dem helt och hållet.

Vem vet? Någon mer som vågar testa?

3 kommentarer:

Rosie sa...

Jag klarar mig inte utan mina smileys, så det är ingen ide att jag försöker, skulle glömma utmaningen på en gång :-)Rosie

Eva Kihlström sa...

Nä, får väl se hur det går här också! Ibland när jag tycker att det är glasklart så är det inte alls det.

Mille sa...

Jag är absolut på. Försöker undvika dem i vanliga fall med. De gånger de har en tendens att dyka upp är i konversationer på msn faktiskt. Det forumet är ju liksom gjort för missförstånd, känns det som ...

/M