20100102

Nyårskrönika - eller nåt...

Det nya året ligger fortfarande blankt som ett oskrivet blad. En liten notering kan dock göras om dagens datum, som är ett palindrom: 20100102. Händer inte så ofta.

Det gamla året kan man skriva mycket om. Men trots att det inte var något vidare bra år för mig personligen, så hände det en hel del bra saker också. Förutom att vi alla varit någorlunda friska och har tak över huvudet, mat för dagen och det där. Här är några highlights:

Milstolpar i familjen: Dottern F köpte (efter en del vånda) lägenhet i Stockholm, sonen T tog studenten och dottern R gifte sig. M's föräldrar sålde villan och flyttade till lägenhet, där de trivs jättebra.
Bäst erfarenhet i mitt företag: återkommande order av flera gamla kunder. Nya kontakter som kan bli något framöver!
Ny kunskap: kurs i fotografi och visuell kommunikation, 7,5 hp, som jag snart är färdig med.
Dator-familjen växer: tillökning med Ajjfåns, dvs en iPhone, dock en 3Gs utan den "gamla" modellen. Dator-delen används flitigt, mest till uppdatering av status i sociala media.
Nytt engagemang: PocketBlogg.se ser dagens ljus och jag är från början med som en av nio skribenter. I skrivande stund är vi sju. Deltog i Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg och vann Stora Kulturbloggpriset - bokklassen under året.
Ett annat engagemang som ambassadör för Erikshjälpen är alldeles nyss påbörjat, så det vet jag inte så mycket om än.
Nya resmål: den sedan länge planerade utlandsresan gick till Köpenhamn och bröllop, så vi gjorde en kortare sommartripp runt södra Sverige bara för att komma iväg lite. Besökte under några dagar flera nya och gamla ställen och nya och gamla vänner. I november var hela "klanen" i Stockholm tillsammans en helg och upptäckte då en för oss ny thairestaurang värd att besöka igen.
Byggnadsprojekt: ett länge efterlängtat förråd vid stugan blev äntligen uppfört! Nu skall det bli ordning där.
Renoveringsprojekt: omklädning av dottern R's grå soffa, som fick ett vitt överdrag. Nästa soffa på tur är vår, som skall bli brun.

Tråkiga och/eller rent katastrofala saker som hände under förra året och decenniet vill jag stryka ett streck över och tänka framåt, med goda förhoppningar om bättre år som kommer framöver. Det är tillräckligt många krönikor som handlar om negativa saker.

Det kan bara bli bättre nu, kanske rentav riktigt bra?

Gott Nytt År!

2 kommentarer:

razaha sa...

Hejsan!
God fortsättning på dig!
Min krönika blev just så sorglig som du säger att de är, men om du vill titta på mixen av mitt liv och livets händelser invävda i varandra kan du hitta den på min blogg
http://novellbloggen-razaha.blogspot.com/2009/12/2000-talets-handelser-berikade-mitt-liv.html
Ha en härlig dag!

Eva Kihlström sa...

Tack för att du delade med dig av det du varit med om. Jag har din bok stående i hyllan, väntande på läsning och recension. Mitt 00-tal har för mig personligen varit helt knasigt och turbulent på ett helt annat sätt än ditt, och man undrar, i skuggan av de stora världshändelserna, vilken slags värld och mänsklighet man satt sina barn till... Jag har också tre mirakel, men tack och lov inga "änglar", som du kallar dem. Det finns ingen jämförelse att göra mellan olika livsöden och perioder i livet. Inte heller någon slags "mening" heller, alltid. Man kan grunna sig blå över "om inte om hade varit"!

Jag önskar dig allt gott under det kommande decenniet!

Jag meddelar dig så fort jag har lagt ut min recension på PocketBlogg.se!