20180912

Recept i äppeltider

Som synes är jag numera en allt annat än idog bloggare. Det händer för mycket andra saker i livet, och dessutom börjar min gamla dator bli rätt saggig, så det tar tid bara att öppna den...och då blir det inte heller bloggat från telefon e d. Kanske dags att städa datorn, alt köpa en ny...funderar på det.

Nu är det i alla fall dags för ett recept, som jag lovat dela med min kollega C. Och då kan jag ju lika gärna dela det med hela världen, eller hur? Så mycket äpplen som det finns denna höst så hoppas jag att ytterligare några kan få bli till denna goda kaka!

Kakan heter "Barbros äppel-ambrosia" och jag har på intet sätt enskild upphovsrätt på den. Det var Barbro, som gick med sin dotter på Öppna Förskolan samtidigt som vi när våra barn var små, som frikostigt delade med sig av detta.

Deg:
2 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g smält smör eller annat matfett
1½ dl fast äppelmos (ev mer)

Smuldeg:
50 g smör eller annat matfett
1½ dl vetemjöl
½ dl socker
2 krm kanel
1 krm bakpulver
(florsocker)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop degen och häll i rund form, smord och bröad.
Bred på äppelmoset i ett jämnt lager.
Strö över smuldegen och grädda 1 30-40 minuter (tills den är genombakad, prova med sticka)

Låt svalna och sikta ev över florsocker före servering. God med vaniljsås eller -glass.

Inga kommentarer: