20150512

I en välklädd mans garderob. Del 73/100

Hur många svarta skjortor kan det behövas i en välklädd mans garderob? Frågar man Jeeves, betjänten i en lång rad böcker av P G Wodehouse, så skulle svaret bli "inga". Tror inte heller att alla de rutiga och randiga i de olika blå, gröna och grå färgerna och variationerna skulle blivit godkända. Möjligen ett fåtal vita skjortor som också trängs i denna garderob, men det är också tveksamt eftersom det är mjuka skjortor utan stärkkrage och -bröst.

Idag lyckades jag i alla fall rensa bort några av de som var mest slitna, både några svarta och några andra. De sex svarta som blev kvar var förstås också i olika stadier - svarta plagg blir ju gärna gråaktiga på utsatta ställen - så jag köpte ett paket textilfärg och färgade in dem så alla blev kolsvarta igen. Till en fjärdedel av priset på en ny skjorta. Nu håller de sig ett par år till.

Riktig textilfärg är det enda som duger i såna här sammanhang. Till svarta jeans och så. Det finns en produkt som heter "back to black" men det är ingen vidare boost i den. Jag har prövat. Rekommenderas inte!!

Inga kommentarer: