20070127

Att jobba eller inte jobba

det är en himla skillnad!

Inte för att jag önskar L eller någon annan som jag kan vikariera för att de skall bli liggande hemma i månader. Absolut inte! Men redan en veckas jobb gör att man känner sig som en människa igen.

Det är roligt att göra något meningsfullt som verkligen märks. Det är roligt att ha elever. Och det är roligt att ha vuxna, roliga arbetskamrater som med öppna armar tar emot mig med det jag kan tillföra, utan att rynka på näsan för att jag inte har precis den utbildningen som de har. Det kanske är något speciellt för Kulturskolan i Hjo? Men jag är ju i alla fall utbildad pedagog. Och jag KAN principerna för fingersättning på piano, det sitter i ryggmärgen märkte jag. Fast det har jag inga papper på. Men vi hade ju en del musikmetodik på förskollärarutbildningen, vilket man har nytta av även då det gäller elevens val i nian...

Undrar vad jag gör nästa vecka. Jag har i alla fall tagit fram och börjat fylla i papperen för att starta om mitt företag!

2 kommentarer:

Göran sa...

Grattis till jobb-prova-påandet!

EvaK sa...

Tack! Men jag vill ju jobba "på riktigt" OCKSÅ... Men jag har gjort några proffsiga texter åt Kulturskolan när jag ändå var på plats - det ingår i den tjänsten som jag vickade på att göra info-material, och ord. personen bad mig titta över det lite. I stället för att börja sätta mig in i hur fakturorna skall betalas...Rätt man på rätt plats, typ. Jag är ingen siffernisse.