20070510

...med jobb och jobb...

"Dom fixar det nog", säger mössen på julafton. "Med jobb och jobb - Askungen kommer nog inte på bal..."

Askungen hade nog ungefär lika "bra" arbetsvillkor som jag. Som det ser ut nu är det bara ett av mina jobb som ger någorlunda timpeng - det jobb jag har minst antal timmar på, tyvärr... Två andra "nästan-jobb" har ännu inte gett något - det ena kan jag inte förvänta mig något ifrån, det är helt ideellt, det andra har jag blivit lovad, men jag hyser inga större förhoppningar. Ytterligare ett uppdrag är nästan klart men hänger också på andra medarbetare för att det skall avslutas och faktureras. Och säsongsarbetet kommer inte igång på allvar än på en månad. Med långa dagar och helger.

Samtidigt söker jag ju ett RIKTIGT jobb som jag kan ha och trivas med i 15-20 år framöver. Jag luskammar annonserna, tack och lov för "intelligenta agenter" som sållar ut avarterna och skickar de möjliga till mig per e-mail. Och tack och lov för att man kan skicka ansökningar per e-mail, annars skulle jag vara ruinerad på porto- och kopieringskostnader. Tyvärr har vissa arbetsgivare dåliga rutinger på att bekräfta att de tagit emot ansökan, respektive att meddela att man inte blivit uttagen till första intervjuomgången. Det känns lite respektlöst. Man känner sig tillräckligt dåligt respekterad ändå som arbetslös.
Det enda jag kan påverka aktivt är "evalution" - mitt företag som just nu har fått en ny storsäljare i ögonmasker med vetefyllning. Kul! Men inte kan jag leva på dem. Jag ser dem, liksom mina vykort som just nu går jämnt upp, som ett sätt att få ut mitt varumärke och adressen till hemsidan. Något nytt uppdrag kan det kanske generera. Nu skall jag lägga ut en annons på kommunens besökssida. Det är lite konstiga kategorier där, jag är ju varken en "aktivitet" eller "affär", det får väl bli under "service"...? Jag försöker lobba för att ändra den rubriken till "företag" i stället, hur skall folk hitta??? (Yrkesskada!)

Ja, inte saknar jag sysselsättning. Mera en regelbunden lön.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kakaoceratet var bra! Det smakade after-eight.

Isa sa...

Åh! Kan man beställa en sån mask av dig? Kämpar med budgetarbetet i regionen nu och är fruktansvärt trött med konstant huvudvärk!

EvaK sa...

Klart man kan beställa en mask eller fler! Maila eva.kihlstrom@hjomail.se så berättar jag hur det går till!