20080731

En märklig känsla

Inte bara sommarvärmen som breder ut sig likt en yllefilt över Sverige, som gör att alla människor flockas kring minsta blå stänk som går att doppa sig i.

Jag har, konstigt nog, mitt i rötmånaden, fått flera uppdrag att "pyssla med" (det där är ett mycket kvinnligt uttryck, har jag läst - "jag har ett litet företag där jag pysslar med att fixa till lite små trycksaker och lite webdesign och så'nt..." - just nu använde jag det mycket medvetet!) Jag har nog nästan jobbat halvtid under juni-juli!

Det senaste i raden är en webdesign av en blogg till en herre som helt enkelt behöver professionell hjälp för att komma igång och få någon som helst webplats att publicera sig på. Han tycker att det är jättekul att skriva och dessutom om ett av sina stora intressen - brittiska bilar. Så med utgångspunkt från det gjorde jag det här. I dagsläget är den inte riktigt färdig, det skall in några bilder och ev skall färgen justeras, men i stort sett. Den ska inte heller vara färdig förrän i nästa vecka. Välkomen tillbaka och se hur den blev!

Det här var väl inget märkvärdigt, kan du tycka. Starta en blogg kan väl vem som helst! Nä, faktum är att vem som helst inte har tid att sitta och leta rätt på ett hanterligt publiceringsverktyg om man inte har en susning om var man skall leta. Vet man inte vad alla symboler för texthantering betyder, hur man länkar, lägger in bilder osv - ja, då lägger man av innan man har kommit så långt. Och det är väl synd, när det nu är så kul att blogga!!!

Fast fortfarande är det en märklig känsla för en före detta om inte teknikfientlig så i alla fall mycket teknikreserverad förskollärare - vissa 5-åringar gick om mig med hästlängder när det gällde att installera datorprogram på förskolan! - att jag kan så mycket nu så att jag kan instruera andra att komma igång. Och att jag kan gå in i kodmallen och ändra färger och stoppa in bilder på ställen där det inte finns några bilder osv. Några synliga spår har i alla fall tre år på HLK satt.

Det är en märklig känsla, när man blir imponerad av sig själv. Det händer inte ofta.

Inga kommentarer: