20090608

Mördande reklam

Knappt hann jag tänka tanken att hushållspapperet var slut och jag behövde köpa nytt, förrän det kom ett reklaminslag på TV.

Nu finns hushållspapper i designad utgåva!

Dessutom kan man gå in på pappersföretagets "designshop" och handla fina designprodukter! OK, toa- och hushållspappershållare kan jag tycka är relevant, men vitlökspress, brödkorg och tekanna?

Inte skulle jag letat efter det på ett företag som tillverkar papper och hygienprodukter...!

5 kommentarer:

Mille sa...

Hej!

Är det Edet och 10 gruppens designade toalettpapper du syftade på (fick aldrig fram länken)? Läste om det samarbetet på min favoritblogg inom inredning och design: Husmusen (trogen följeslagare sedan 2006, kan varmt rekommenderas vid intresse av området)
http://husmusen.blogg.se/2009/may/10-gruppen-edet-designat-toalettpapper.html

Som intresserad av inredning, design, färg och form så tycker jag det är kul. Men det finns ju en gräns för allt. =) Det är lite som att Marimekkos blommönster numera finns på exakt allt. Lite för bra kanske, risken finns att man tröttnar.

Eva Kihlström sa...

Ja, precis. Jo, lite kul är det, men det blir lite långsökt koppling mellan typ oblekt papper och värsta designprylarna!

Jag får nog köpa ett par köksrullar i alla fall...

Mille sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mille sa...

Ja, gör det! Lite färg uppmuntrar alltid, om det så är på hushållspapper. =) Önskar kreatörer hade lika rik fantasi när det gäller våra ack så tråkiga kollegieblock. Kommer du ihåg det från boken "Effektiv visuell kommunikation"? Inte har det hänt mycket sedan dess. =)

Ps. Nu sitter vi iofs i olika publiceringsverktyg, men har du någon idé om hur man får bort den ram som envist placeras vid bilder som är utan "skarpa kanter". Svårt att förklara. Kolla bilden till höger för mitt senaste inlägg. Inte så snyggt, men fick inte rätt på det. Tacksam för alla idéer. =)

Eva Kihlström sa...

Nää, jag har ingen aning. Det är väl så med de här färdiga verktygen att de "tänker själva". På mina bloggar ligger ju bilden i högerspalten inte centrerat utan lite för långt till höger, vilket jag har försökt ändra på på flera sätt, men förgäves. Vi får leva med det!

Lycka till med din uppsats nu!