20100221

Snökaos och katastrofberedskap = in med svärmor i snösvängen!

Vår huvudentré.

Hamngatan. Rakt fram, i det gråbeige huset längst ner i backen före ån, bor vi.


Snöhögen på torget är nu ca 4 m hög och har fått sällskap av flera mindre på och omkring torget.

Kyrkogatan

Ni som inte är i Hjo just nu men kanske brukar vara här ibland, eller någon gång har varit här: tänkte bara visa er hur det ser ut just nu. Inget strålande badväder precis. Det ryktas om att Vättern har lagt sig helt nu, det är omöjligt att säga fast man befinner sig 50 meter från sjön. Det syns bara snö och dis så långt ögat når.

I fredags kväll började det blåsa och yra snö, och i går morse ringde mågen och frågade snällt om vi kunde hjälpa till att skotta fram hyresgäster. De ringde in alla människor de kunde komma på för att skotta upp de ibland meterhöga drivorna som låg utanför folks ytterdörrar. Klart vi ställde upp, så mycket det gick.

I morse hade det ju kommit ny snö, men nu var det inte riktigt samma panikläge. Tur i oturen att det var helg också, så det gjorde inte så mycket om det inte var skottat förrän 11-12.

Så nu har vi praktiserat lite i snösvängen. Många människor är tacksamma, men konstigt nog finns det ändå de som måste klaga på att det inte går tillräckligt fort, att de inte kommer ut osv. Sådant är tråkigt!

Jag är jätteglad för att vi har vår "lille gubbe" (hustomten) Owe här som vanligtvis hinner skotta och rensa och göra fint runt huset där vi bor. Och det talar vi om för honom också!

Inga kommentarer: