20140527

Dag 88 - Jag har ju glömt

att berätta att jag har köpt en Fairphone! Nej, det är inte två muggar med ett snöre emellan, det är en fullt fungerande smartphone med andriod.

Jag har ledsnat på iPhone som börjar svaja i funktionerna efter två år, och dessutom är jag så trött och irriterad på Telenor som inte gör annat än kräver pengar av mig trots att jag trodde att jag hade sagt upp mitt abonnemang. Ja, de har ju egentligen inget samband, men det råkade bli så. Nu har jag börjat på ny kula med en kontant betald icke operatörslås telefon som är tillverkad på ett schysst sätt och ett kontantkort hos Telia, kombinerat med den surf jag betalar för, plus utnyttjar de fria wifi som finns där jag är. Jag upptäckte att jag nästan aldrig ringer och nästan aldrig sms-ar, jag använder mest nättjänster för att meddela mig med folk. Om någon ringer upp mig hinner jag oftast inte svara precis då i alla fall, då tar jag meddelandet och ringer upp från vår fasta telefon. Så jag tror att de där minsta kontantkortet kommer att räcka ett tag..!

Nu skall jag sluta med mobiler som de tillverkande arbetarna tar livet av sig för att de inte har råd att köpa! Läs mer och du kanske också ska beställa en! Den här andra omgången tillverkas 35 000 ex, sedan kanske det dröjer ett tag innan nästa omgång tillverkas!

Här hittar du information om vad det är och hur man gör. https://www.fairphone.com/ 

3 kommentarer:

felicia sa...

vad kul att du har köpt en sån! den vill jag gärna kolla på nästa gång vi ses.

Eva Kihlström sa...

Hoppas jag har fått den då! Det var leverans någon gång i juni-juli...!

felicia sa...

aha, trodde du redan fått den :)men mycket bra grej!