20160504

Bara dumt. Del 65/100

Igår var en av nyheterna som vevades runt i media att det förekommit ett utbrett fusk bland de som gjort högskoleprovet de senaste åren. Man ska ha kunnat köpa en avancerad teknisk utrustning och fått svaren upplästa i örat och då uppnå högsta poäng - 2.0. Riktigt full pott fick man inte, ett fåtal fel ingick annars hade det väl varit för bra. Bortåt 100 000 kostade kalaset. Hur kul är det?

På senare tid har också några forskare på medicinområdet avslöjats för "oredlighet" som det heter. Det handlade om att operera in konstgjorda strupar respektive hornhinnor på svårt sjuka patienter. I det första fallet dog nästan alla. Hur kul är det?

Idag har allas vår Måååna valsat runt i pressen (igen). Den här gången har hon skrivit ut ett intyg på att en av hennes anställda har fått nästan tre gånger så hög lön som han faktiskt har, för att han skulle få genomföra en bostadsaffär. Hennes märkliga förklaring till vad han jobbar med och varför, och hur länge han har fått denna lön är nästan mer upprörande än avslöjandet om intyget. Han är ju tydligen bara tillfälligt anställd dessutom? Detta avslöjande kostade henne jobbet som samordnare mot internationella extremister - ett jobb som hin lär ha skött väldigt bra - som var en tidsbegränsad anställning till juni -16. Det skulle alltså ta slut om nån månad i vilket fall. Jag säger bara - värt... Hur kul är det??

Dessutom stör det mig att hon aldrig kommer att behöva gå till arbetsförmedlingen och förnedra sig. Hon har ju full "fallskärm" bakom sig i hela (S), som kommer att anlita och habdplocka henne till allehanda uppdrag så länge hon lever, vad hon än gör. (Nädå, "ja ä'nte bitter"...

Inga kommentarer: