20170312

Beach 2017. Del 12/100

Jag bryr mig inte så mycket om baddräkter och sånt, men mjuka fötter är ju skönt att ha.

Nu är det andra gången jag gör en "baby foot"-behandling. Förra gången var för drygt två månader sedan. Det skulle bli ännu bättre om man körde några gånger på raken, med ca två månader emellan, nämligen. Bäst att lyda.

Förra gången jag hade haft fötterna i de kletiga plastpåsarna föreskriven tid fick jag en kortvarig irritation uppepå fötterna, en lätt rodnad som var över på några timmar. Idag, ca 12 timmar efter behandling, blev båda fötterna röda, varma, kliande och lätt svullna - fortfarande på översidan men även runt anklarna där påsarna var tejpade. Såg ut som solbränna efter en dag på klipporna i Bohuslän.

Jag började smörja lite lätt med vanlig mjuk lotion. Efter några timmar tog jag ett tunt lager hydrokortison. Nu, efter ytterligare några timmar, tar jag ett lager kylbalsam. Men nu tycker jag att det ser betydligt bättre ut, fortfarande svullna dock (se bild).

På undersidan känns det ingenting. Och det är ju där förhårdnaderna sitter, som jag vill ha bort.

I morgon är det nog helt bra. Och efter ytterligare ett par dagar kan jag förvänta mig att det hårda börjar ramla bort, som det gjorde sist.

Frågan är om jag vågar göra om detta en tredje gång... Då kanske fötterna kliar i två dagar!!😵

Vill man vara fin får man lida pin. På 1700-talet vitpudrade man kinderna med arsenik...

Inga kommentarer: