20090129

Hur tänkte de här?

I förrgår fick jag följande mail från en potentiell arbetsgivare:

När ansökningstiden till den lediga tjänsten som informatör vid --- gick ut 25 januari kunde vi summera 111 ansökningar. Det är fler än vad vi gissade, men en tolkning vi gör är att --- är en attraktiv arbetsgivare. Alla ansökningar har noggrant studerats av flera urvalsbedömare på ---kontoret. Tre intervjuer har genomförts. En av de tre intervjuade kommer att intervjuas vid ytterligare ett tillfälle. Intervjuerna betyder dock inte att urvalet är avslutat, din ansökan finns fortfarande med i den diskussion som kommer att ske angående eventuella ytterligare intervjuer. Avsikten är att informatörstjänsten ska vara tillsatt före 1 mars.

Läs det gärna en gång till!

Fastän jag har en fil kand i kommunikationsvetenskap kan jag inte se en klar betydelse i detta. Om de har en person som skall intervjuas igen, tänker de intervjua fler personer (däribland kanske mig) innan de tar ut ytterligare personer som skall intervjuas igen? Eller skall alla tre personerna som de har intervjuat tacka nej till jobbet innan min ödmjuka ansökan kan komma ifråga? Hur många finns med i "den diskussion som kommer att ske"? Varför valde de inte ut t ex sju personer att intervjua på en gång, innan de skickade ut mailet?

Finns det fler tolkningar?

Här behövs i alla fall en informatör!

2 kommentarer:

Göran sa...

även du ...
Och visst är de även otroligt snabba. Ansökan går ut 25:de
(111 ansökningar studeras därefter av flera stycken urvalsbedömmare)
och 27:de har de redan intervjuat 3.
Och inte oss...
Det måste finnas ett veto att lägga in mot dylikt.

Eva Kihlström sa...

Tänkte väl att du var med och slogs om tjänsten! Ja, man vet inte vad man ska tro!
Iofs är det väl bra om de börjar sortera redan när de får de första ansökningarna, och tar bort de som är helt otänkbara - okvalificerade och så. För det finns ju sådana som söker precis alla tjänster för att få behålla sin a-kassa. Har jag hört. Där kan de ha haft flera urvalsbedömare som har sagt sitt. Tre intervjuer kan de ha hunnit med på en eftermiddag, typ den 26-e, och enats om en av dem som de vill träffa igen. Och om att de vill ta in fler på intervju. Det kan faktiskt vara så att facket hade krav på att de skulle intervjua tre som måste omplaceras internt också - kompetenta för tjänsten eller inte. Been there, seen that!
Men det är ändå lite knepigt att skicka ut ett sådant mail mitt i processen, det känns lite halvvägs ... Bättre att meddela alla som hamnat i det totala första urvalet samtidigt, då. De gör det krångligt för sig!
Men lycka till! Vi får väl se hur det går!