20090511

Och hör se'n!

Läste nyss detta inlägg apropå facebook och andra sociala medier på arbetstid. Läs och begrunda!

3 kommentarer:

Lena sa...

Ja, jo, jag håller ju givetvis med om att sociala medier kan tillföra och vara till stor nytta i arbetet. Kan alltså. För samtidigt tycker jag diskussionen är lite verklighetsfrämmande, det finns mängder med yrken där det inte är aktuellt alls. Skulle en busschafför facebooka i jobbet t ex? Hur skulle det kunna tillföra något i Guldfågelns slakterier? På golvet i tillverkningsindustrin? Min son kör skogsmaskin, skulle han ha någon nytta av det? Själv skötte jag kor i 25 år, och jag kan inte se att FB på något som helst sätt skulle tillföra något i det jobbet.

Men annars - javisst!

Eva Kihlström sa...

Ja, givetvis måste man anpassa denna debatt efter vilket yrke man har. En grävmaskinist har väl mer nytta av en walkie-talkie?

Jag själv ser de sociala medierna som ett smörjmedel att ta till när man kör fast - sitter man ensam framför datorn och jobbar kan det faktiskt åtminstone till en del ersätta fikarasten med arbetskamraterna...och det finns alltid någon att bolla idéer med.

Men jag är ingen övertygad fan till alla de konstiga applikationerna och quizzes sm har dykt upp på FB på sista tiden. Dem kan jag lika gärna vara utan!

Lena sa...

För att göra min långa kommentar lite kortare, och komma närmare kärnan i det jag egentligen ville säga: Ibland får jag känslan av att bubblan glömmer bort att de allra flesta faktiskt lever sina liv ljusår ifrån denna bubbla.

Och själv använder jag inte FB alls, för min del räcker Bloggy utmärkt, men jag utgick från att diskussionen inte handlade om FB specifikt egentligen.