20080302

Det känns så onödigt

När man hör på nyheter och läser i tidningarna om hur det står till ute i världen kan man ibland bli alldeles handfallen.

Ett exempel: oroligheterna på gazaremsan. Jag tänker inte gå in på vem som har "rätt" och "fel" och frågan är om jag, som sitter här i ett helt och fint hus och kan gå ut utan risk att få en granat i huvudet eller bombas i busskön, har rätt att ha en åsikt.

Det är klart att det är en urgammal konflikt, som vi här uppe i norr också har otroligt svårt att sätta oss in i alla detaljer i. Några försöker, och försöker också medla, vilket jag beundrar.

Det som gör mig så frustrerad är alla de oskyldiga män, kvinnor och barn som dödas helt i onödan, alltså som bara råkar komma i vägen utan att ha gjort något. Det är illa nog att de dödas som har gjort något. Alla har väl en mor, en syster, en kusin, en morbror etc. För var och en som dödas finns några tiotals människor som sörjer, oavsett vilken familj, släkt eller folkslag man tillhör.

Sorgen är universell. No man is an island.

2 kommentarer:

Anonym sa...

BAKGRUNDEN TILL (MUSLIMSKA) "PALESTINIERS" HAT AV ISRAEL:

Ursprungligen kommer all islam, och de ursprungliga muslimerna från det som idag utgör saudi-arabien, muslimerna dödade och tvingade alla folk i mellanöstern till islam, via straffskatter och via diskriminerande dhimmi-lagstiftning. Islam är en rasistisk och hatisk religion, i synnerhet mot judar, kristna och hinduer samt buddhister, de senare anser man vara lägre stående än djur, och avgudadyrkare - kuffarun - som ska avrättas eller konvertera till islam. Kristna och Judar hatar man med raseri, för att de vägrade att godkänna en analfabet till arab - muhammed - som deras profet. I Hadith, muslimers motsvarighet till apostlagärningarna, står med rätt motbjudande uttryck muslimers och islams syn på judar - som apor. I ett utdrag av Hadith, som lästes upp av imamen i moskén på södermalm härom året, finns att läsa om domedagen och hur stenarna och träden kommer att tala med "allah" och säga: "O Gud, det står en jude bakom mig, döda honom!". Detta var 1300 år innan staten Israel fanns. De spelar på Västerlandets humanism och välvilja, men egentligen vill de utplåna allt och ersätta det med sin hatiska och medeltida "religion". DETTA ÄR BAKGRUNDEN TILL MUSLIMERNAS HAT AV ISRAEL. Svenska vänsteridioter köper dock muslimernas propaganda med hull och hår.

Om Eva Kihlström sa...

Egentligen bär det emot att bemöta en anonym kommentar, men det jag menade med urgammal konflikt innebär att det är mycket på ett järnspett - alla kan hitta orsaker till att "hata" varandra om man skrapar lite på ytan. Både religiösa, etniska och andra skäl.

Min reflektion i bloggen handlar om den som står vid sidan om "aktivisterna". Som kanske inte ens har uttryckt en klar åsikt.

Alla är människor, oavsett religion eller folkslag. Alla är unika och har rätt till sitt liv. Alla borde få leva i frid tillsammans med dem man älskar.

Tyvärr ser det inte ut så i världen.