20080322

Glad påsk och virusvarning

Ute är det strålande väder fast lite kylslaget. Vi tog en liten promenad i stadsparken för en stund sedan och beundrade isformationerna som skapas i strandkanten när det blåser och är minusgrader samtidigt.

Strax skall vi åka iväg och äta släktmiddag, så jag bara surfade in en sväng för att se om det har hänt något. Och det har det ju alltid.

Bl a har någon kommit på att det går att få in lika mycket skit i mobiltelefonen som det går att få in i persondatorn i form av virus, trojaner och maskar. Hm, konstigt, va, när vi hela tiden uppmanas att kolla mailen i mobilen och ha "kontoret på fickan". . .

Nä, tack. Jag fortsätter att vara en slow consumer här också, och kollar mailen i datorn och ringer och sms'ar på telefon. Bäst så.

Glad påsk!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är så mycket bullshit med det här. Om du kollar alla Symbian OS-virus ser du att i princip 100 procent är för 2nd Edition och inte 3rd Edition som är den version av Symbian OS som är aktuellt för Nokia-telefoner nu. Det är lika sannolikt att få virus till den plattformen som att få virus till Linux; det går inte.

Det handlar om en plattformssäkerhet som gör att användaren själv måste certifiera sitt "virus" och installera det som en applikation, detta eftersom alla applikationer måste signeras av Symbian-konsortoriet.

Det är alltså så otroligt osannolikt att något virus skulle få fotfäste på Symbian OS 3rd Edition som Nokias alla avancerade mobiltelefoner använde, eller de andra Symbianversioner som finns nu för tiden.

Så enkelt är det. Lika osannolikt som att Mac eller Linux får virus.

Det är ren skrämselpropaganda av anti virus-företagen för att tjäna pengar. Inget annat.