20130208

Fem veckor kvar!

Nu är det bara lite mer än en månad kvar till WebCoast - en sorts konferens omkring vad som händer på och omkring nätet som anordnas för tredje gången i Göteborg.

Redan första gången den ordnades var jag jättesugen på att åka dit, men då jag hade  vikariat/timanställningar kunde jag inte vara ledig utan att det skulle bli ett ekonomiskt avbräck. Och några hundra spänn är i alla fall några hundra spänn. Plus att det givetvis kostar lite också, med deltagaravgift, att åka dit, bo på hotell och annat man kan behöva.

I år har jag inget annat än mitt eget företag att ta hänsyn till just dessa dagar och då ska jag dit. Jag känner att jag behöver det som fortbildning i jobbet. Trots att jag dagligen besöker och använder nätet och sociala medier så händer det så mycket nytt överallt, och det vore så kul att få se många av dem som finns bland mina "vänner", som jag fortfarande efter flera års bekantskap på nätet aldrig har träffat personligen.

Det här låter jättenördigt och rentav knasigt, men jag har lärt känna väldigt många fina, bra och vettiga människor under de år jag har "hängt" på Facebook, Bloggy, Twitter och allt vad det heter. Det går att använda nätet till enormt mycket positiva möten och utbyten. Online StickCafé, till exempel (som jag upptäckte när jag var på ett seminarium på Bokmässan, snacka om cross-over-media...:))

Jag misstänker att det aktuella ämnet "näthat" kommer att komma upp i mer än ett sammanhang på den här konferensen. Vi är många som vill och kan använda nätet till att sprida det goda i stället, och det finns många idéer om hur man ska göra.

Jag är också liiite imponerad av mig själv, då jag på egen hand, redan på tredje försöket, lyckades montera in en fungerande "widget" med WebCoast-loggan här till höger på bloggsidan...

Blir du sugen på att hänga med? Gå in på sidan och anmäl dig!

2 kommentarer:

Michael Sillion sa...

Missa inte Social Media Week 18-22 feb som livestreams från hela världen :)

Dom flesta bra eventen förra året kom alla från New York
Ska Sammanfatta dom i en blogg snart
http://socialmediaweek.org/newyork/

Eva Kihlström sa...

Tack för tipset!