20090329

Åh, nu blir jag stolt igen!

Klocka som jag har som en liten dekoration här på sidan ställer minsann inte in sig på sommartid automatiskt... nejnejnej!

Så det är bara att bryta sig in i koden och ändra. Då kommer nästa problem. Om den i vanliga fall visar GMT 0100 - skall då sommartiden vara 0000 eller 0200?

Med hjälp av Jonas Hallberg på Spanarna i P1 glömmer man aldrig regeln. Trädgårdsmöblerna skall ställas FRAM i trädgården. Det måste man gå upp klockan 2 på natten och göra. Har man inga trädgårdsmöbler att ställa fram, så kan man ställa fram klockan...

3 kommentarer:

Lena sa...

Jag kör med en engelsk regel: spring forward and fall back.

Här var vi helt förvirrade hela förmiddagen, eftersom vi båda visste att ingen av oss ställt om någon klocka, så la vi på en timme varje gång någon av oss kollade tiden. Och det visade sig att den enda klockan vi tittade på var den på den ganska nya dvd-spelaren, som ställt om sig själv utan att vi visste om det...

Eva Kihlström sa...

Ibland är man helt klart smartare än man förtjänar!

Ett annat bra tips är att lyssna på radion när det är nyhetsdax. Då säger de ju ALLTID "klocksn är..., nyheter från ekot..."

Mille sa...

Ja, det är smidigt det där. De ska tas fram eller tas in. Synd bara att man inte riktigt hade koll på det när det var dags för Australian Gp i Melbourne för några år sen nu. Vi lyssnade på norrmannen i gänget och var där alldeles på tok för tidigt, vilket gjorde sitt på stämningen. Man hade ju varit piggare liksom. Stackarn fick höra det hela dagen ... minst. Men, sedan dess har jag stenkoll, så någon nytta var det ju med Oscar-tabben. =)