20081213

Julkalender del 13 - julhandel (och lite lucia)

Idag lördag har M och jag försökt springa runt i Skövde och hitta några av de julklappar som vi tänkt köpa åt barnen och varandra. Dessutom passade vi på att handla maten lite billigare på Willys. När vi ändå åker in handlar vi där IBLAND, annars brukar vi försöka värna om butikerna här och handla på hemmaplan, men när man kan spara 500-600 kr på ett enda köp så är det väldigt frestande. Men vi åker aldrig enbart för att handla mat.

Vi hittade en del av det vi skulle köpa, visst. Och jag gjorde damen i en skoaffär glad för ett alldeles gratis julklappsrim ("fryser du om tära, ta på dej dom hära!" - det tyckte hon var jätteroligt...) Men när vi skulle besöka Skövdes enligt reklamen nyaste och största "mediakändis" så var det stopp. Det var helt enkelt FÖR stort. M blev helt nojig och ville helst gå ut med en gång, så vi tittade bara jättefort och bestämde att vi måste åka in en vardag i stället. 48 000 olika artiklar och nästan lika mycket folk inne samtidigt - det behövs en viss tillvänjning för det.

Dottern R var också inne i Skövde med E och skulle också kolla på julklappar, så vi tog en matbit tillsammans. Det var desto trevligare. Sedan tittade vi lite till i affärerna inne i centrum och handlade ett par saker innan vi åkte hem.

Nu när all mat är upplockad och instuvad i kyl, frys och skafferi skall jag samla ihop mig och skriva några jobbansökningar till. Därefter skall vi göra lite julgodis framåt kvällen.

Fast en enda Lucia måste väl ändå få vara med idag? En sista för den här julkalendern! Det är grannkommunen, Karlsborgs, Lucia, som råkar vara ingen mindre än sonen T's tjej lilla I, som vann omröstningen mot fyra andra vackra medtävlare. (Troligen vann hon delvis tack vare T's idoga kampanj, han tjatade på alla som hade tidningen SLA och därmed röstsedlar att de skulle rösta på henne, och till de som inte hade röstsedlar klippte han ut i tidningen hos de som hade någon över...) Klippet är från reportaget om kröningen i söndags.

Fast vid det här laget har hon redan lussat färdigt. Så vi får väl se om "di onga" vill komma och hjälpa till att slå in kola framåt kvällen.

Inga kommentarer: