20081221

Julkalender del 21 - Insamlingar

Alla Sveriges 90-konton trängs nu får att få uppmärksamhet. Och i dagens Godmorgon, världen i P1 fanns ett reportage om just detta, att vi vill själva kunna välja vilket ändamål våra välgörenhetspengar skall gå till. Reportaget hette Ge en get till jul.

Det finns ju massor av betrodda organisationer att välja på när man vill ge något, i stället för att köpa prylar till någon som har allt. En organisation med väldigt gott rykte är Erikshjälpen. På deras site kan man också ge pengar till något speciellt ändamål, skaffa fadderbarn, hitta närmaste second hand-butik mm.

Som av en händelse åker jag idag och hjälper till på ett litet hörn med två PR- och insamlingskonserter just för Erikshjälpen. M sitter nämligen med i styrelsen och de hade bestämt att åka på några konserter var. Och då följer jag ju med och gör en liten insats också. Delar ut lite tidningar och talonger för att bli "månadsgivare", t ex. På dagens konserter medverkar dessutom Roland Utbult, vår vän sedan ett antal år. Alltid kul att träffa och prata med honom, och så är det ju kul att höra honom sjunga också, förstås!

En konsert är avklarad, i Falköping, och nästa är i Skövde kl 17.00.

Inga kommentarer: