20081216

Julkalender del 16 - Nyårsplanering

Läste just via en länk på en blogg att Ica Maxi skall sluta sälja fyrverkeripjäser. Dels med tanke på vettskrämda husdjur, dels för miljöns skull.

Det här var ju inte en dag för tidigt! Hoppas att fler följer exemplet! Jag har själv väldigt svårt för oorganiserat smällande på bl a nyårsafton. Folk som inte brukar hålla på med sådant och som gärna har styrkt sig med lite innanför västen skall ge sig ut och fyra av livsfarliga pjäser hej vilt. Gärna i tätbebyggt område.

För mig fick det gärna komma ett förbud mot fyrverkerier för privatpersoner. Någon förening (scouterna? Hemvärnet?) i varje kommun kunde väl organisera ett högst tio minuter långt fyrverkeri på central plats, så var det klart sedan. De som ansvarade skulle självklart utbildas i konsten samt i brandsläckning och allmänna säkerhetsregler osv. Det är ju ett antal människor som skjuter av sig fingrar och ögon varje år också.

Den som tycker det är jättekul att "panga" kunde ju gå med i den föreningen då. Tänk, vilket uppsving för föreningslivet!

Inga kommentarer: