20140408

Dag 39 - Cantare necesse est...

...och så vidare...

Körsång är ju en av Sveriges största folkrörelser, om inte den allra största. Det finns ju körer med de flesta inriktningar man kan tänka sig. 

På små orter blir man som vuxen ofta hänvisad till kyrkorna när man vill sjunga i kör. Och det är inte det sämsta. I den kör jag är med i för närvarande finns det folk som är från strax över 20 och en bra bit in i pensionsåldern. Vi sjunger förstås mycket traditionell "kyrkomusik" men ett par gånger om året brukar vi ha en lite mera "krävande" konsert (för oss alltså, inte för de som lyssnar) med både klassisk och modern musik. 

Förra året, när staden firade 600-årsjubileum, gavs det konserter på temat "musik under sex sekler". Då framförde vi "Then Swenska Mässan" (tillsammans med bl a Elin Rombo, sopranen) på vårkonserten och modern svensk musik, bl a Strövtåg i hembygden och Utan dina andetag, på höstkonserten.

Nu förbereder vi för en intensiv påskvecka. På tisdagen ska vi ha en regelrätt konsert med delar av Johannespassionen och stråkkvartett. Och så medverkar vi i gudstjänsterna på långfredagen och påskdagen förstås. 

Och i maj ska vi ha konsert tillsammans med Janne Schaffer. 

Vi är rätt så flexibla.


Inga kommentarer: