20140415

Dag 46 - Den Bach, han kunde han

En utarbetads småbarnsfar som slogs mot smuts och sjukdomar som inte hade penicillin eller ens alvedon. Som troligen inte hade det så gott ställt, bara en lön och alla dessa barn...

Och så lyckades han skriva så fantastisk musik som bl a den vi fick framföra med kören tillsamans med Schein-kvartetten (stråkar, från Skövde) i kväll. Det var valda delar av Johannespassionen (koraler) och två arior som framfördes av två solister. Mellan musikinslagen lästes berättelsen om händelserna vid påsken då Jesus dog och uppstod, och kören fick vara med och vara "folket". Ropa "KORSFÄST" och så. Mycket dramatiskt.

Det ligger förstås ett antal timmars övande bakom en sådan här kväll. Både för oss och för Schein-kvartetten. Synd att det inte kommer fler och lyssnar. I kväll var det väl ca 75 personer i publiken, eller så. Och de som var där tyckte att det var högklassigt. 

Ja, ja. Det kunde ha kommit typ fyra...


Foto: Marie Lennartsson, som egentligen är med i kören men inte hann komma i tid idag. Heder åt henne som kom ändå och lyssnade efter en lång arbetsdag!
Inga kommentarer: