20150302

Dagens solskenshistoria Del 2/100

Här inne på kvinnokliniken ligger folk med många olika diagnoser. En del kommer in för snabba rutinoperationer och åker hem efter ett par dagar, en del kommer, som jag, tillbaka med komplikationer. En del har livshotande sjukdomar som de behandlas för.
I salen bredvid min ligger en kvinna från ett annat land.Hon behärskar ingen svenska, och hennes rumskompis talar inte hennes språk.
Rumskompisen hade förstått att kvinnan hade väldigt ont. Hon kapslade in sig i sjukhusets kläder, låg still i sängen och ville helst ha dörren stängd. Då och då gjordes provtagningar och undersökningar förstås, men däremellan var hon som en mussla. Försökte inte ens ta kontakt.
Så kom ytterligare ett samtal med läkare, den utländska kvinnan gick med till expeditionen med hängande huvud. Skulle hon få sin dom nu?
När hon kom tillbaka sken hon som en sol och satte igång att knappa på sin mobiltelefon. Hon ringde upp sin man och meddelade: Jag är inte dödssjuk, jag är gravid!! Genast satte hon på sig de egna kläderna, borstade håret och gick ut i matsalen och åt lunch. Som en annan människa, så lättad.
Inte vet jag varför hon hade ont, hon hade två barn sedan tidigare och vanligen gör ju inte graviditeten speciellt ont i magen. Men tydligen hade de utrett detta, för nu åker hon hem, strålande lycklig!
Härligt att höra en och annan sådan historia när man går här fram och tillbaka i korridoren. Naturen spelar oss fortfarande spratt ibland och det är inte alltid den vill oss illa...

2 kommentarer:

Mia sa...

En fin solskenshistoria från sjukvården, inte så vanligt ;-)

Graviditet och förlossningar är kanske det allra mest positiva som läkare, syrror och undersköterskor kan arbeta med!

Neurotic Kitten sa...

Det var en fin solskenshistoria.