20150318

Det nya svarta. Del 18/100

För några år sedan var det choklad, mörk choklad, som var på allas läppar. Ju högre kakaohalt dess bättre. 99%-choklad användes i matlagning till och med. Och höjdes till skyarna.

Nu är det lakrits som är hett. Fler och fler produkter kommer i en lakrits-variant. Förra året var vi på lakritsprovning - väldigt intressant, kan rekommenderas! - där vi tipsades att prova en tesked lakritspulver i köttfärssåsen... Nja, det har jag ännu inte provat, men jag äter nog lite mer lakrits nu än före den där provningen.
Konstigt nog har ju både choklad och lakrits varit välkända långt före min tid!

Påsken nalkas, en av årets stora godishelger. Jag har länge varit svag för Cloettas "Dragé-ägg", de där som är lite hårda utanpå och skum inuti. Det ska vara de riktiga, inte de som bara smakar socker och kemiskt från lösgodishyllan.

I år får denna delikatess en konkurrent. Hörde redan förra året att den fanns, men nu har jag testat. Den här är supergod! I år blir det svårt...

4 kommentarer:

Neurotic Kitten sa...

Jag älskar lakrits, minst lika mycket som jag älskar choklad. Måste testa de påskäggen.

Mia sa...

Om jag minns rätt är det inte så länge sedan det varnades för att äta för mycket lakrits. Kunde man inte t.o.m bli lakritsförgiftad?

Jag själv älskar söt lakrits... Men skulle inte komma på att blanda det i maträtter. Någon måtta får det vara... ;-)

Emma sa...

Ooo...låter som ett påskgodis helt i min smak! Ha det gott!!

Eva Kihlström sa...

Ja, de är verkligen jättegoda, men som med allting så är det lagom som är bäst! Jag har hört att för mycket lakrits kan ge högt blodtryck och dubbelseende - men då ska det nog vara ganska mycket...